Žiobris

Visos temos
Žiobris Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Žuvys.

Žiobris – karpžuvių žuvis, priklausanti karpinių šeimai.

Kūnas 30–50 cm ilgio, vidutinio aukščio, plokščiais šonais. Nugara melsvai pilka, šonai ir pilvas sidabriški. Žvynai stambūs.

Lietuvoje dažna verslinė žuvis. Paprastai sugaunama 7–10 metų, 24–30 cm. Nerštui iš Baltijos jūros migruoja į upes, o maitintis iš upių migruoja į jūrą. 

Žiobrinės Neringoje. „Agilos“ vadovė Edita Lubickaitė

„Žiobrinių“ šventė Neringoje: išskirtiniai žuvies skoniai ir pramogos

Į Neringą kviečia Žiobrinės – kvepės žuvimi, skambės muzika.

Neringa organizuoja „Žiobrines“ – pavasario šventę su žuvimi ir pramogomis

„Žiobrinės“

Neringa kviečia į „Žiobrines“: laukia ypatinga gastronominė kelionė

Žiobris

Baigėsi mėnesį trukęs draudimas žvejoti žiobrius

Kelias

Nemuno pakrančių istorijos: upėje – šimtmečiais vietinius maitinantys žiobriai, pakrantėse – griežlės ir didžiuliai skroblai

Žiobrinės

Neringa vilioja ant laužo kepta žuvimi – savaitgalį rengiamos tradicinės „Žiobrinės“

„Fisheria“ - šviežios žuvies restoranas Nidoje

„Fisheria“ Nidoje: ten, kur silkę keičia iš žvejo Alvydo valties atkeliavęs žiobris

Nidoje balandžio 30-ąją visi kviečiami paragauti keptų žiobrių.

Balandžio pabaigoje vyks penktoji „Žiobrinių“ šventė Neringoje