Žirneliai

Visos temos
Žirneliai Švieži žirneliai / „Fotolia“ nuotr.
Žirneliai– ankštinė daržovė, kurią galima valgyti šviežią, konservuotą ar šaldytą. Žirneliai laikomi tikru naudingųjų medžiagų užtaisu. Valgydami žirnelius, gauname daugiau nei 8 rūšių vitaminų, 7 mineralų, proteino ir skaidomųjų medžiagų, kurios svarbios besilaikantiems dietos. Žirneliuose esančios medžiagos stiprina kaulus ir aktyvina medžiagų apykaitą, padeda širdžiai, kraujagyslėms. Žirneliai taip pat padeda atsikratyti nuovargio ir tingulio pojūčio, palaikyti imuninę sistemą. Žirneliais galima gardinti makaronų, žuvies, mėsos patiekalus, iš jų virti sriubas ar gaminti užtepėles ir kt.
Odetos silkė su porais ir žirneliais

Odetos silkė su porais ir žirneliais: imkite ir gaminkite

Vytaras Radzevičius

Vytaro receptas Kalėdoms: žąsis su troškintais kopūstais

Šventinis stalas
Reklama

Žirneliai ir kukurūzai: nustebsite, ką galima pagaminti šventėms turint šiuos du ingredientus

Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis

Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis: gaminsite dar ne kartą

Pikantiški marinuoti agurkai

5 šviežios gėrybės, kuriomis liepą verta mėgautis: sveika ir nekaloringa

Nida Degutienė ir jos keptas kišas

Nidos receptas: fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo