Žirnis

Visos temos
Žirnis Žirniai

Žirnis – vienmetis žolinis augalas. Žirniuose baltymų daugiau nei kitose daržovėse ir nemažiau negu mėsoje. Žirnių baltymus sudaro labai svarbios aminorūgštys, kurias sintetina tik augalai. Jos gyvybiškai svarbios tiek žmonėms, tiek gyvuliams.

Trinta žirnelių sriuba

Sušilkime: trinta žirnių ir moliūgų sriuba su špinatais

Minamusės darbai ant žirnelių lapelių

Ar žinote, ko laukti, jei minamusė raižo būsimo derliaus lapus

Kenkėjai puola ankštelės gyventoją

Ar žinote, kada sėti žirnius, kad jie nekirmytų?

Supilinas arba „Sriubos miestelis“ – kvartalas Tartu

Pėsčiomis po Žirnių ir Bulvių gatves: turistus kviečia Estijoje įsikūręs „Sriubos miestelis“

Plungės ligoninės gydytojai ir paciento bronchuose rastas žirnis

Neįtikėtina „žirnio istorija“: Broniui vis kartojosi plaučių uždegimas, kol bronchuose rado žirnį

Žirnių sriuba su daržovėmis

Nebrangi sezoninė žirnių ir moliūgų sriuba su špinatais

Makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais

Paprasta, greita ir skanu: makaronai su žaliųjų žirnelių padažu ir žalumynais

Rudieji ryžiai.

Mitybos ekspertė – apie skaidulų naudą: tinkamai vartojant sumažėja rizika susirgti žarnyno vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis

Tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje

Kulinarinės Kaziuko mugės tradicijos ir receptai, padėsiantys mugės nuotaiką kurti namie