Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti

Gabrielė Martirosianaitė: lagaminuose – beveik visas gyvenimas

„Pirmiausia važiuoju dalyvauti, antras tikslas - reprezentuoti savo šalį, o trečias - nugalėti".
Foto naujienai: Gabrielė Martirosianaitė: lagaminuose – beveik visas gyvenimas
Teodoro Biliūno nuotrauka / zmones24.lt

„Pirmiausia važiuoju dalyvauti, antras tikslas - reprezentuoti savo šalį, o trečias - nugalėti", - pasitikinčiu balsu savo uždavinius išvykdama į konkursą „Mis pasaulis" Pietų Afrikos Respublikoje vardijo gražiausia mūsų šalies mergina Gabrielė Martirosianaitė (17).


Sekmadienį gimnazistė iš Kauno beveik mėnesiui išskrido į Pietų Afrikos Respubliką (PAR). Konkursas „Mis pasaulis" šiemet turėjo vykti spalio pradžioje Ukrainoje, bet dėl politinių priežasčių buvo perkeltas į Afriką. „Kai kas sako, kad Kijeve būtų buvę didesnių galimybių ką nors pasiekti. Aš manau, jei turi tikslą, nesvarbu, kurioje šalyje jo sieksi, - išvykdama sakė Gabrielė. - Į Afriką keliauti kaip žmogui man smalsu, nes šiame žemyne dar nesu buvusi." Gražiausia pasaulio mergina PAR bus karūnuota gruodžio 13 dieną. Visą mėnesį vyksiantys renginiai, pasak Gabrielės, oficialiai vadinami festivaliu, aukštinančiu moters grožį. Smulkesnių detalių išskrisdama ji nežinojo, bet pagal pateiktą protokolą kai kuriems renginiams ruošėsi iš anksto.


Labdaros aukcionui reikėjo nusivežti ką nors neįprasto, ypatingo ir kartu susijusio su savo šalimi. Gabrielė pasiėmė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius su žaidėjų autografais, taip pat - M. K. Čiurlionio paveikslo „Rex" reprodukciją. Į Afriką iškeliavo dvi Lietuvos trispalvės, Mariaus Jovaišos fotoalbumas „Neregėta Lietuva", krūvelė muzikos rinkinių „Made in LT", pirkinių maišelių su „LT Identity" simbolika, dar daugybė visokiausios informacijos ir suvenyrų apie mūsų šalį.


Už labdaringą veiklą konkurse numatyta nominacija „Grožis su tikslu". Organizatoriai įspėjo, kad reikia turėti informacijos apie tai, kokia socialine veikla gražuolė užsiima savo šalyje. Gabrielė lankėsi vaikų namuose, darbavosi vaikų dienos centruose. Su šių įstaigų auklėtiniais ten ji perdirba popierių. „Į Afriką vežuosi vizitinių kortelių, kurios pagamintos iš mūsų su vaikais perdirbto popieriaus. Mis Lietuvos titulas nėra tik kelionė į konkursą „Mis pasaulis". Tai - misija, kurią kiekviena interpretuoja savaip, - sakė Gabrielė. - Man labai svarbu rūpintis vaikais ir ekologija."


Ji yra festivalio „Vilnius - Europos kultūros sostinė" ambasadorė. Mergina tikisi Afrikoje rasti galimybių šį projektą pristatyti plačiau, todėl vežasi įvairios su tuo susijusios informacijos. „Labai daug daiktų, - sutiko mergina. - Džiaugiuosi, kad spausdinta medžiaga jau keliauja į Afriką paštu. Aš vežuosi tik asmeninius daiktus." Tačiau jų susidarė nemažai... Konkurso „Mis pasaulis" rengėjai įspėjo, kad reikėtų turėti maždaug penkiolika šventinių drabužių komplektų. Gabrielei išspręsti šią dilemą padėjo visas būrys garsiausių šalies dizainerių: Ramunė Piekautaitė, Juozas Statkevičius, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Egidijus Rainys, Kęstutis Rimdžius, Kristina Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko. Taip pat - „Vilniaus vartams" vadovaujanti Asta Valentaitė-Pinkevičienė. Suknelę, kuria Gabrielė pasipuoš per finalinį vakarą, kūrė Vilija Daugirdaitė. Šios dizainerės apdarus, žengdamos „Mis pasaulio" pakyla, mūsų šalies merginos vilkėjo ne kartą. Gabrielė neišdavė, kaip atrodo ypatingoji suknelė, - ją bus galima pamatyti tik gruodžio 13-ąją.


„Visi klausinėja, ką darysiu, jei dings bagažas. Sakau, kad nedings, ir prašau apie tai nešnekėti, - juokėsi Gabrielė. - Negaliu sakyti, kad lagaminuose - visas mano gyvenimas, bet panašiai... Jei jie dingtų, būtų baisu..." Pavasarį Kauno Ugnės Karvelis gimnaziją baigsianti Gabrielė neslėpė: jos lagaminuose vadovėlių nėra. Pasakojo, kad, vykdama dirbti modeliu, į pirmąsias ilgas keliones veždavosi juos visus, bet nerasdavo laiko atsiversti. „Johanesburge turėsiu imtis kiek kitokios veiklos. Mokytojai jau įpratę prie mano iššūkių. Dirbdama modeliu jiems pranešdavau, kad išvažiuoju trims mėnesiams į Japoniją, kad dar trims reikia vykti į Tailandą, - Gabrielė pasakojo mokykloje sulaukianti palaikymo. - Mokytojai supranta, kad konkursas „Mis pasaulis" - ne mano užgaida. Ten atstovausiu Lietuvai. Jie man linki kuo didžiausios sėkmės ir visi labai palaiko. Kad praleisiu pamokas - ne bėda. Grįžusi atsiskaitysiu. Jei yra noro, įdedi pastangų, viską galima spėti! Manau, šis mėnuo Afrikoje ir mano misija netrukdys sėkmingai baigti gimnaziją."


Klausantis, kaip ramiai dėsto savo planus, neatrodė, kad vienai keliauti į tolimą šalį Gabrielei būtų nejauku. Mergina pasakojo, kad savarankiškumo ir pasitikėjimo savimi suteikė modelio darbas. Tik ankščiau nereikėjo atstovauti Lietuvai. „Rankos kojos man nedreba, tėvai jaudinasi labiau už mane, - juokėsi prieš svarbią kelionę. - Aš esu rami, nes žinau, kad rengdamasi konkursui padariau, ką galėjau."


Septyniolikmetei Mis Lietuvos karūna priklauso dar tik tris mėnesius. Ar pelnius šį titulą kas nors pasikeitė? „Radau naujų tikslų. Plačiau atmerkiau akis. Kitaip pamačiau, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje; supratau, kuo galiu prisidėti prie vienokių ar kitokių pokyčių. Šis titulas man naudingas kaip žmogui, siekiančiam pažinti save, - Gabrielė pasakojo, kad rengiantis pasaulio konkursui reikėjo daug jėgų ir energijos. - Važiuoju atstovauti Lietuvai. Tai labai atsakingas dalykas. Negaliu elgtis vaikiškai. Tapusi Mis Lietuva, manau, kad greičiau bręstu. Ką šis titulas man suteiks ateityje - nežinau. Paklauskite po dešimties metų!"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kepsninių verslo „Kamado Bono“ įkūrėjas atskleidė, kokias klaidas dažniausiai darome prie grilio
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai