Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Pasirodė Monikos Liu eurovizinės dainos klipas: ypač aktualus užsieniečiams

Jau galima išvysti ir Lietuvos atstovės „Eurovizijoje“ Monikos Liu kūrinio „Sentimentai“ vaizdo klipą. Dėl vienos priežasties jis itin aktualus užsieniečiams.
Monika Liu
Monika Liu / Justino Stacevičiaus / LRT nuotr.

Iki šiol galėjome išvysti tik Monikos Liu „Sentimentų“ sceninį pasirodymą, tačiau joks visas vaizdo klipas nebuvo išleistas. Tačiau gerbėjai buvo nekantrūs ir vis teiravosi apie jį.

Pagaliau „Sentimentų“ klipas pasirodė trečiadienio popietę – jis paviešintas oficialiame „Eurovizijos“ konkurso kanale „YouTube“ platformoje.

Klipe, kurio kai kuriuos fragmentus jau galėjome matyti atrankos pasirodymų vizualizacijose, nėra daug ypatingų elementų – pagrindinė jo žvaigždė ir yra pati Monika. Taip pat matoma jūra, kuri yra apdainuojama kūrinyje.

Kadangi šiemet mūsų eurovizinė daina atliekama lietuvių kalba, nemažai užsieniečių pageidavo teksto vertimo į anglų kalbą. Šis jų noras taip pat įgyvendintas šiame klipe.

Paviešinus klipą pasipylė komplimentai – žmonės iš įvairių šalių giria Monikos eleganciją, dainos stilių.

Pamatykite:

VIDEO: Monika Liu - Sentimentai - Lithuania

Šiųmetė Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ išskirtinė tuo, kad po daugiau nei dviejų dešimtmečių konkurse vėl skambės lietuvių kalba. Monika Liu įsitikinusi, kad tai gali būti didelis privalumas. Tiesa, ar Europą sužavės ši idėja, spėlioti nedrįsta, nes mano, kad daug ką lems bendras konkurso vaizdas.

„Dėl dainos lietuvių kalba jaučiuosi rami, tikiu savimi, nes man nepatinka kompleksas, kurį mes turime. Aš daug metų gyvenau užsienyje, ten dirbau su muzikos industrija, bet neturiu to komplekso. Nežinau, kaip įvertins, koks bus kontekstas, nuo konteksto labai daug kas priklauso, bet lietuvių kalba yra graži ir ji gražiai suskambės.

Nenoriu kažkokių specialių detalių, kad būtų pompastiška. Man to nereikia, nes „Eurovizijoje“ ir taip daug to yra, tai arba turi šauti fejerverkus, kad Turino arenos stogą nuneštų, arba, nežinau, padegti save. Aš dainuosiu lietuviškai ir tai jau bus įdomu. Visą laiką sakau – paverskime savo minusą pliusu.

Be to, norint pasiekti rezultatą, kurio dar nepasiekei, reikia pabandyti daryti kitaip, negu darei. Man pačiai įdomu, kaip priims. Gali priimti, gali visiškai nepriimti, nežino niekas, bet pabandykime, nuo to bus tik įdomiau. O jeigu ką, kitais metais vėl galim siųsti anglišką dainą“, – 15min yra sakiusi ji.

Beje, Monika atskleidė, kad būsimame albume pasirodys net devynių minučių trukmės „Sentimentų“ versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius