Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2018 01 30

Anykščiuose savo knygą pardavinėjęs „valstietis“ Robertas Šarknickas apskųstas etikos sargams

Priešpaskutinį Seimo rudens posėdį į savo knygos Anykščiuose pristatymą iškeitęs Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijos narys Robertas Šarknickas greičiausiai turės pasiaiškinti etikos sargams. Jį po 15min publikacijos Seimo Etikos ir procedūrų komisijai apskundė parlamento Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Gintarė Skaistė.
R.Šarknickas savo knygos pristatyme Anykščiuose
R.Šarknickas savo knygos pristatyme Anykščiuose / anyksciuvb.lt nuotr.

Seimo narė kelia klausimą ne tik dėl R.Šarknicko neatvykimo į sausio 12 dieną įvykusį Seimo plenarinį posėdį. Parlamentarė etikos sargų paprašė išaiškinti, ar parlamentaras pardavinėdamas knygas nepažeidė ir Konstitucijos, kurioje numatoma, jog Seimo narys gali gauti atlygį tik už kūrybinę veiklą, bet ne už pardavimus.

„Visuomenėje dažnai kyla diskusijų dėl papildomo atlygio, kurį Seimo nariai gali gauti už kūrybinę veiklą, teisingumo, tačiau šis valstiečių-žaliųjų nario R.Šarknicko atvejis – išskirtinis. Seimo narys ne tik praleidžia posėdį, kad pristatytų savo knygą, bet ją ir pardavinėja į susitikimą susirinkusiems gyventojams ir tai pats viešai pripažįsta publikacijoje. Negana to, jokių sandorių su leidyklomis nedeklaruoja, nors knyga išleista dar 2015 metais“, – pranešime cituojama G.Skaistė.

Knygų pardavimo platformoje patogupirkti.lt nurodoma, kad ši R.Šarknicko knyga išleista 2017 m., ją išleido leidykla „Alma littera“.

Ten pat nurodoma, kad 2015 m. šią knygą išleido leidykla „Versus Aureus“.

G.Skaistės teigimu, Etikos ir procedūrų komisija turėtų išsiaiškinti ir pateikti išvadas, ar R.Šarknickas nepažeidė Konstitucijos ir ar knygos pardavimai iš tiesų yra pateisinama priežastis praleisti tiesioginį savo darbą.

TS-LKD narė taip pat prašo Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti ir pateikti išvadą, ar R.Šarknickas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nedeklaruodamas dar 2015 m. išleistos, o pernai kitos leidyklos perleistos knygos sandorių.

anyksciuvb.lt nuotr. /R.Šarknickas savo knygos pristatyme Anykščiuose
anyksciuvb.lt nuotr. /R.Šarknickas savo knygos pristatyme Anykščiuose

Kaip jau skelbė 15min, R.Šarknickas Anykščiuose pristatė savo knygą „Šarkos sielos šauksmas“.

Po pristatymo anykštėnai galėjo nusipirkti knygą tiesiai iš Seimo nario rankų.

R.Šarknickas pats pripažino, kad po susitikimo jis prekiavo savo knygomis, tačiau tai, anot jo, – nieko keisto, esą taip daro ir kiti Seimo nariai, rašantys knygas. Paklaustas, kokiu būdu vyko prekyba ir ar už parduotas knygas sumokėti mokesčiai, „valstietis“ pabrėžė, kad jis turi pasirašęs sutartį su leidykla.

„Čia viskas tvarkoje, 25 metus Seimo nariai tą daro, kurie rašo, čia viskas tvarkoje“, – tvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius