Šiais metais vakarienės aklinoje tamsoje organizatoriai „Laisvalaikio dovanos“ kartu su restorano „Medininkai“ virtuvės komanda, kuriai vadovauja Barbora Šafranavičienė, pakvietė svečius išbandyti savo uoslės ir skonio receptorių jautrumą ragaujant tris specialiai sukurto meniu patiekalus.
Tikslus vakarienės meniu laikomas paslaptyje, kad tiek pirmosios, tiek vėlesnių vakarienių svečiai turėtų galimybę pilnai išmėginti savo skonio receptorių ir uoslės jautrumą.
Išskirtinės progos paragauti patiekalų visiškoje tamsoje nepraleido ir žinomi pramogų bei verslo pasaulio atstovai. Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti Simona ir Joną Nainius, Gintarę Gurevičiūtę su draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi, Ingą Stumbrienę su dukra Estela, Audrių Giržadą ir Jolantą Svirnelytę ir daugelį kitų.
Kaip ir pirmąjį, taip ir šį sezoną „Dine in the Dark“ vakarienės organizuojamos paslaptingumu dvelkiančiuose ir turtinga istorija garsėjančiuose „Medininkų“ rūsiuose. Vis tik ir juose organizatoriams reikėjo pasirūpinti, kad į patalpas nepatektų nei spindulėlis šviesos. Prieš vakarienę dalyviai buvo paprašyti išjungti visus prietaisus, kurie galėtų skleisti bent menkiausią šviesą, o prie stalų juos palydėjo padavėjai su naktinio matymo prietaisais.
Pirmasis iššūkis laukęs svečių – pasikliaunant tik savo lytėjimo ir klausos juslėmis susirasti stalo įrankius, taures, pamėginti šakute pasmeigti lėkštėse patiektą maistą.
Idėja gimė Ciuriche
Novatoriškos vakarienės visiškoje tamsoje idėja prieš beveik 20 metų kilo Ciuriche, Šveicarijoje, gyvenančiam aklam dvasininkui – jis savo svečiams pasiūlė neįprastą būdą vakarieniauti užrištomis akimis ir taip pajusti intensyvesnį maisto skonį bei įdėmiau įsiklausyti į šalia sėdinčio pašnekovo žodžius. Tuomet įvardintas kaip laikinas gastronomų kaprizas, unikalus vakarienės formatas netruko pelnyti pripažinimą visoje Europoje ir už jos ribų.
2013 m. pirmoji „Dine in the dark“ vakarienė organizuota Kaune, vėliau – kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje bei Suomijoje.
Galerija bus papildyta nuotraukomis