Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irūnos Puzaraitės šeima Marijampolėje pakrikštijo sūnų Torą: krikštamote tapo Laima Lapkauskaitė

Dainininkei Irūnai Puzaraitei-Čepononienei ir jos vyrui, kariškiui Rokui Čepononiui šis ruduo buvo kupinas malonių akimirkų. Neseniai jiedu grįžo iš atostogų Egipte, o prieš tai paminėjo svarbią šeimos šventę – pakrikštijo savo pirmagimį Torą, gimusį liepos viduryje.
Tomas Veršinskas, Rokas Čepononis, Laima Lapkauskaitė, Irūna Puzaraitė
Tomas Veršinskas, Rokas Čepononis, Laima Lapkauskaitė, Irūna Puzaraitė / Rimo Kaminsko nuotr.

Marijampolės Palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II bažnyčioje Irūnos ir Roko sūnaus krikštynos vyko rugsėjo 29-ąją, praėjus 2,5 mėnesio po berniuko gimtadienio. Ir nors neretai tokią šventę tėvai planuoja praėjus bent pusmečiui, Irūna sako nemačiusi prasmės laukti – jiedu su vyru nenorėjo delsti, jiems buvo svarbu kaip galima greičiau suteikti sūnui bažnyčios palaiminimą.

„Visa mūsų šeima – katalikai, todėl norėjome, kad ir sūnus greičiau taptų krikščioniu kataliku. Būna, kiti neretai laukia, kol vaikui sueis metai, tačiau mums krikštas svarbu, todėl nedelsėme“, – 15min kalbėjo Irūna.

Juolab kad ir krikštynoms pasirinkta data puikiai tiko krikštatėviams – jais tapo Irūnos mokytoja, buvusi jos vadybininkė ir artima šeimos draugė, prodiuserė Laima Lapkauskaitė bei artimas bičiulis Tomas Veršinskas.

Rimo Kaminsko nuotr./Laima Lapkauskaitė su krikštasūniu Toru
Rimo Kaminsko nuotr./Laima Lapkauskaitė su krikštasūniu Toru
Rimo Kaminsko nuotr./Tomas Veršinskas su krikštasūniu Toru
Rimo Kaminsko nuotr./Tomas Veršinskas su krikštasūniu Toru

Pasak Irūnos, svarstymų, kas bus krikštatėviais, beveik nebuvo – kad L.Lapkauskaitė bus Toro krikšto mama, jiedu su vyru norėjo jau seniai, o Tomą pora pažįsta ilgai, jis puikiai sutaria su vaikais, todėl diskusijų beveik nebuvo.

„Pagalvojome ir apie seserį Inetą, tačiau planuojame turėti daugiau nei vieną vaiką, o šįkart tokiu džiaugsmu norėjome apdovanoti Laimą. Tomą mes su Roku labai mylim, todėl ilgai spręsti nereikėjo“, – sakė ji.

Irūna tikino, kad tiek Laima, tiek Tomas – tie žmonės, kuriems ji mielai patikėtų saugoti Torą. „Abiem jais labai pasitikiu, galėčiau palikti prižiūrėti ir jie abu mielai sutiktų. Tarp jų ir sūnaus yra kažkoks ypatingas ryšys, jis ant jų rankų visuomet išlieka ramus, šypsosi“, – 15min kalbėjo Irūna.

TAIP PAT SKAITYKITE: Irūna Puzaraitė-Čepononienė su vyru Roku Čepononiu sūnui išrinko itin retą vardą

Rimo Kaminsko nuotr./Inetos ir Ąžuolo Žvagulių dukra Barbora
Rimo Kaminsko nuotr./Inetos ir Ąžuolo Žvagulių dukra Barbora

Pasak jos, žinią apie tai, kad bus krikštamotė, L.Lapkauskaitė priėmė su džiaugsmu. „Ir dabar Laima kasdien lanko Torą, – juokėsi Irūna. – Labai tą vertiname. Nors apskritai Laima skleidžia kažkokią gerą aurą – visi vaikai, prie kurių ji prisiliečia, ją pamilsta. Ne be reikalo tokį darbą ji dirba – ar svetimas vaikas, ar savas, ji visus sugeba nuraminti.“

Irūna ir Rokas sūnų nusprendė pakrikštyti tėvo vardu ir jam antrą vardą išrinko taip pat Rokas. Tokį sprendimą jiedu priėmė neatsitiktinai – neva dar anksčiau pora svarstė gal sūnų pavadinti Roku, tačiau galiausiai nusprendę suteikti Toro vardą. „Man labai gražu, kai sūnus tėvai pavadina tėvo vardu. Bet Rokas sakė, kad vaikas turi kurti savo istoriją, todėl kai reikėjo rinkti antrą vardą – ilgai nesvarstėme. Rokas – šventas vardas, o ir simboliškai čia viskas išėjo“, – pasakojo dainininkė.

Rimo Kaminsko nuotr./Inetos Puzaraitės brolis Adrijus Pangonis ir sūnus Toras
Rimo Kaminsko nuotr./Inetos Puzaraitės brolis Adrijus Pangonis ir sūnus Toras

Tiesa, simbolikos krikštynų šventėje buvo ir daugiau. Sūnų Čepononiai krikštijo aprengę vyro Roko krikšto drabužiais – tai pačiais, kuriuos kadaise vilkėjo berniuko tėvas. „Kaip tik atradome, todėl pagalvojome – kodėl ne? Man toks pasirinkimas – labai gražu“, – 15min pasakojo Irūna.

Krikštynose dalyvavo tik artimiausi poros giminės, draugai. Krikštą Torui Rokui suteikė L.Lapkauskaitės pusbrolis, kunigas Vaidotas Labašauskas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pirmos atostogos trise: Egipte su šeima poilsiavusi Irūna Puzaraitė nardė ir važinėjosi keturračiais

TAIP PAT SKAITYKITE: Seserys Puzaraitės ėmėsi bendro verslo: Ineta kuria modelius, Irūna neria

TAIP PAT SKAITYKITE: Ineta ir Ąžuolas Žvaguliai Šventežeryje pakrikštijo pirmagimę Barborą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas