Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – talentingojo virtuvės šefo Mato Paulino vestuvės: „Gyvenimas mums metė daug išbandymų“

Dar mokyklos laikais vienas kitam kritę akį, rimtiems santykiams jiedu taip ir nesiryžo. Po kelerių metų ryžtui atsiradus, jų draugystei ėmė vis kas nors trukdyti. Ir nors keitėsi jie patys, jų aplinka, mylimieji, visas gyvenimas – tos tikrosios, pirmosios meilės jausmas nedingo. Ir galiausiai likimas suvedė – penktadienį Kauno Šv. Jurgio bažnyčioje garsus virtuvės šefas Matas Paulinas (30) vedė mylimąją, „Saliono“ plaukų meistrę Rugilę Pečeliūnaitę (30).
Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Penktadienį kiek po vidurdienio Kauno Šv.Jurgio bažnyčioje įvyko tai, kas jau seniai turėjo įvykti. Čia garsusis virtuvės šefas Matas Paulinas vedė mylimąją Rugilę Pečeliūnaitę.

Kaip patys sako, jie – paprasti žmonės, todėl būtent tokių vestuvių ir norėjo. Be pompastikos, didelio baliaus, tik susikoncentravę į svarbiausią dalyką – vienas kitą.

„Man Šv.Jurgio bažnyčia labai patiko, ji tokia didelė, graži, apgriuvusi, atspindi paprastumą. Nors ten vis dar vyksta statybos, stelažai iki lubų, bet tas suteikia žavesio“, – 15min juokdamasi pasakojo Rugilė Pečeliūnaitė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

Į šventę atvykusi jaunoji atrodė tiesiog kerinti. Jai vestuvinę suknelę pasiuvo dizaineris Juozas Statkevičius.

„Mūsų „Salionas“ Juozo Statkevičiaus šou daro šukuosenas. Vieną dieną jis atėjo pas mano direktorių kirptis, virtuvėje bekalbant sumaniau paklausti, ką jis mano apie draugės atsiųstą suknelės nuotrauką. Taip netyčia išėjo, kad susitarėme, jog jis man ją ir pasiūs. Aišku, Juozas ją pakoregavo, pridėjo daug savo detalių. Bet išėjo puikiai, nekantravau užsivilkti“, – šypsojosi ji.

Matas Paulinas, kaip tikras vyras, mėnesių nepraleido planuodamas, ką apsirengti. Nuvykęs į vieną iš salonų, išsirinko nuotaikingą – mėlyno švarko ir pilkų kelnių – kostiumą. Tik jį teko kiek pakoreguoti, nes virtuvės šefas ne iš žemųjų – jo ūgis kiek daugiau nei du metrai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

Po ceremonijos Matas ir Rugilė į lauką išėjo rankas papuošę paprastais, balto aukso žiedais. O Rugilė – dar ir su nauja pavarde – tapo Pauline.

Oficialiai šeima tapusi pora su šimtu svečių iškart patraukė į Pilies sodą, kur laukė antroji šventės dalis. Kol jaunavedžius fotografavo jaunikio tėtis, bičiuliams buvo paruošta atskira programa – skambanti muzika, žaidimai, užkandžiai ir vestuvinis tortas.

„Mes nenorėjome didelio baliaus. Apsikrovus daug rūpesčių, dingsta dėmesys pagrindiniam dalykui – užmiršti žmogų, su kuriuo tuokiesi. Mes nenorėjome jokių įsipareigojimų, nervų, tvarkaraščio, norėjome tiesiog džiaugtis kompanija ir vienas kitu“, – pasakojo Matas Paulinas. Visgi jųdviejų šventėje buvo suplanuota ir trečioji dalis – vakaronė su pačiais artimiausiais namuose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

12 metų įsimylėję, bet taip ir nedraugavę

Mato ir Rugilės istorija išties primena filmo siužetą – meilė iš pirmo žvilgsnio, kuriai gyvenimas, atrodo, tik ir meta išbandymus. Čia buvo ir atkaklios kovos, beprotiško noro, pasitaikė ir nuleistų rankų, pasidavimo ir abejonių – galbūt nelemta. Tačiau giliai širdyje visuomet abu jautė, kad galiausiai viskas turi išsispręsti.

„Aš ją įsimylėjau dar 11 klasėje. Rugilė įėjo į aktų salę oranžiniais plaukais. Pradėjau ją kabinti, bet ji nepasidavė“, – pažintį su Rugile prisiminė Matas Paulinas.

„Matas buvo labai žavus. Jį jau seniai buvau pastebėjusi, kartu lankėme krepšinį, buvome ir toje pačioje stovykloje. Bet tuo metu man jis pasirodė „blogas berniukas“, todėl maniau, kad mums ne pakeliui. Nors kaskart tik pasižiūrėjus į jį man būdavo viskas aišku dėl mūsų – tas jo mylintis žvilgsnis iki dabar išlikęs“, – šypsojosi Rugilė.

Po mokyklos jie taip ir nepasiryžo rimtiems santykiams, nors vienas kitam buvo vis dar neabejingi.

„Po to aš išvažiavau į Daniją. Prašiau jos, kad atvažiuotų pas mane. O ji man sako: susirask kokią merginą porai metų, o kai aš atvažiuosiu, būsim kartu. Nors visą laiką galvojau apie Rugilę, susiradau draugę, su ja pradėjome rimtai draugauti ir 2012 metais aš ją vedžiau. Tuo metu su Rugile ryšiai nutrūko“, – kalbėjo jis.

Pati Rugilė pripažįsta, kad tuomet Mato santuoką su kita priėmė gana natūraliai ir į Daniją vis tiek nusprendė važiuoti. Ne dėl jo, o dėl savęs – toliau tobulėti ir studijuoti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

„Bet vis tiek turėjau mintį – gal vieną dieną vėl jį sutiksiu, – sakė ji. – Visgi kai grįžau į Lietuvą ir pati susiradau vaikiną, galvojau, kad reikia pamiršti Matą. Galvojau, kad mūsų santykiai taip ir liks neišsipildęs dalykas. Jurgos Ivanauskaitės knygoje dar perskaičiau frazę: tikroji meilė – ta, į kurią norėtum pakliūti, bet nelemta. Maniau, kad mums nelemta.“

Bet klydo. Praėjus ketveriems santuokos metams, Matas išsiskyrė su savo žmona ir grįžo į Lietuvą. Rugilė vis dar turėjo vaikiną, tačiau galiausiai ir jie pasuko skirtingais keliais.

„Po kiek laiko nusprendžiau paskambinti Rugilei. Tas jausmas nuo 11 klasės taip niekur ir nedingo. Blaškėmės, mokėmės gyventi su kitais žmonėmis, keliavome, bet galiausiai supratome – nors ir turėjome kitus santykius, vis tiek galvodavome vienas apie kitą“, – pasakojo jis.

„Tuomet pagalvojau, kad viskas ne veltui vyksta, atrodė, kad visata specialiai viską taip dėlioja“, – antrino Rugilė.

Tačiau tai – dar nebuvo jųdviejų laiminga pabaiga. Kad viskas išsispręstų, teko palaukti dar visus metus.

„Kai dirbau restorane „Nüman“ Kaune, buvau labai užsikasęs darbais, o ji gyveno Vilniuje, jai labai sekėsi karjera. Gyventi atskirai buvo labai sunku, atrodė, dar vieną išbandymą mums gyvenimas metė... Po 12 metų atskirai, supratome, kad susitinkame tik porą dienų per savaitę. Tas išvargino. Bet gyvenimas viską taip sudėliojo, kad jau dvi savaites gyvenu Vilniuje“, – džiaugėsi virtuvės šefas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

Matui Paulinui pavyko išsaugoti ne tik santykius, bet ir dėl savo talentų virtuvėje itin išgarsėti Lietuvoje.

„Kai tik grįžau, Rugilė man siūlė atsidaryti Lietuvoje restoraną, kai bus geriausių 30-uko rinkimai, sakė, eisime kartu į apdovanojimus, nes man tikrai pavyks. Ji žadėjo, kad iki vasaros būsime kartu. Viskas būtent taip ir išsipildė. Kartu ėjome į apdovanojimus. Ir praėjusią gegužę pradėjome oficialiai draugauti“, – šypsojosi Matas Paulinas.

2017-aisiais Mato dėka restoranas „Nüman“ pateko į geriausiųjų Lietuvoje 30-uką, „White Guide Baltic“ komisija taip pat šį restoraną įvertino kaip trečią geriausią Baltijos šalyse. Visgi Matas Paulinas čia jau kurį laiką nebedirba – dar šiemet savo šedevrais Vilniaus publiką jis stebins naujame restorane.

Sužadėtuvės... pirmadienio rytą

Prireikė kone 12 metų, kad Matas ir Rugilė pagaliau pradėtų džiaugtis vienas kitu, tačiau visi kiti santykių etapai vyksta itin greitai. Po kelių mėnesių oficialios draugystės pora tapo sužadėtiniais, o dar po kelių – ir jaunavedžiais.

„Spalio mėnesį ji prabudo vieną rytą ir prieš jos akis mano rankose buvo gražus žiedas“, – šypsojosi Matas.

„Aš jaučiau, kad sužadėtuvės kada nors įvyks, bet tikrai nesitikėjau, kad pirmadienį ryte“, – juokėsi Rugilė.

Pasak poros, juk nebeliko ko laukti, nebereikia tikrinti meilės ir noro būti kartu. Iššūkių per visą šį laiką jiems tikrai užteko, todėl ko gi nežengus dar kelių žingsnių ir tapti šeima.

„Mūsų santykiai atlaikė tokius išbandymus... Rugilė man yra sakiusi: jei būčiau prie altoriaus su kitu vaikinu, aš vis tiek apie tave būčiau galvojusi. Man labai įstrigo šie žodžiai. Juk kituose santykiuose neturėtumėme vienas apie kitą galvoti, bet abudu galvojome. Todėl dabar viskas vyksta taip, kaip ir turi vykti“, – kalbėjo Matas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mato Paulino ir Rugilės Pečeliūnaitės vestuvių akimirka

„Jausmas pagaliau būti kartu – toks, kaip ir galvojau. Gal net geresnis. Aišku, nėra lengva, mūsų juk charakteriai susiformavę, o ir abu nesame paprastos pilkos pelytės. Man patinka posakis: su žmogumi lengva, bet ir be jo lengva. Su žmogumi sunku, o be jo – neįmanoma. Čia iš tos pačios serijos. Pastaruosius metus draugavome per atstumą, buvo kliūčių. Bet labai smagu, kad abu turime bendrą tikslą ir norą. Abu stengiamės ir tikrai viską išspręsime. Mes labai branginame vienas kitą. Tiek laukėme, kad dabar norisi, kad viskas eitųsi sklandžiai“, – antrino Rugilė Pečeliūnaitė.

Todėl ilgai nelaukę, pora žada tik dviese neužsibūti – jau svajoja susilaukti vaikų.

„Sekmadienį medaus mėnesio išskrendam porai savaičių į Balį, tai čia reikės kažką paderinti vaikų klausimu“, – 15min juokdamasi kalbėjo Rugilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas