Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Per tris dienas A.Tapinas surinko 5 mln. eurų: Ukrainai dovanos garsųjį „Bayraktar“

Žurnalistas, rašytojas, visuomenės veikėjas Andrius Tapinas kartu su „Laisvės TV“ surinko 5 milijonus eurų paramos. Už juos lietuviai pirks garsųjį bepilotį „Bayraktar“ ir dovanos jį dėl savo šalies ateities kovojančiai Ukrainai.
Andrius Tapinas, „Bayraktar“ dronas
Andrius Tapinas, „Bayraktar“ dronas / Scanpix ir Žygimanto Gedvilos nuotr.

Andrius Tapinas prieš tris dienas socialinėje erdvėje pasidalijo kvietimu aukoti pinigus, kad pavyktų padovanoti Ukrainai garsųjį bepilotį „Bayraktar“. Iš viso šiai sunkiajai ginkluotei reikalingi 5 milijonai eurų.

Šią sumą A.Tapinui pavyko surinkti vos per tris dienas. Jau per dvi pirmąsias iniciatyvos valandas buvo surinkta 365 180 eurų, o vėliau suma augo įspūdingu greičiu.

Aukojančiųjų buvo išties daug – prie akcijos prisijungė ir žinomi šalies žmonės, įmonės, verslai. Tiesa pasitaikė ir išties širdis sudrebinusių istorijų, kelios jų netruko apskrieti socialinių tinklų.

Štai antrą akcijos dieną paplito susirašinėjimo nuotrauka su baba, kuri „Bayraktarui“ paaukojo 500 eurų.

Ekrano nuotr./Susirašinėjimas su baba
Ekrano nuotr./Susirašinėjimas su baba

Ne ką mažiau palietė ir aštuonmečio Herkaus istorija, kuris paaukojo 460 eurų.

„Jis nuo pat pradžių norėjo padėti Ukrainai, sukūrė puslapį ukrainospalaikymas.lt, kuriame pardavinėjo savo paties sukurtus marškinėlius ir visą gautą uždarbį – 460 eurų pervedė Bayraktarui pirkti“, – feisbuke rašė A.Tapinas.

Nors 5 milijonai jau pasiekti, suma vis dar didėja, nes žmonės nenustoja aukoti.

„Mūsų laikas atėjo

Lietuvos ir Turkijos gynybos ministerijos uždegė žalią šviesą, pats gamintojas pasakė – taip.

Ir dabar galvoje skamba tik vienas žodis – BAYRAKTAR. Ukrainos karių durklas naktyje. Rusų armijos žudikas. Bepilotis taktinis kovinis lėktuvas, kuris neša lazeriu valdomas didelio tikslumo bombas ir tolimojo nuotolio prieštankines raketas „oras – žemė“ Ukrainos kare Bayraktarai jau naikino Rusijos vadovybės punktus, tankus, raketų paleidimo sistemas. Manoma, kad Bayraktarai prisidėjo prie kreiserio „Maskva“ žūties nukreipdami kreiserio gynybos sistemas. Gegužės pradžioje Bayraktarai atakavo ir sunaikino du Rusijos patrulinius Raptor klasės laivus netoli Gyvačių salos.

Ir dabar – turbūt pirmą kartą istorijoje – vienos valstybės piliečiai gali nupirkti ir padovanoti tokią sunkiąją ginkluotę kitai valstybei.

Esame daug ko jūsų prašę ir telkę daugeliui darbų. Tokiam – dar niekada.

5 milijonai. Trys savaitės. Atrodytų, kad neįmanoma. Bet šitą pavedimą tikrai galėsite įsirėminti ir rodyti vaikams ir anūkams – kaip mes pirkom Ukrainai taktinį kovinį lėktuvą. Arba tiesiog – kaip mes susimetėm Bayraktarui.

5 milijonai. Labai daug. Reikia neįtikėtino susitelkimo“, – prieš tris dienas rašė A.Tapinas.

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako sveikinantis visuomenininko, žurnalisto Andriaus Tapino iniciatyvą ukrainiečių kariams nupirkti turkišką kovinį droną „Bayraktar“, prie jo įsigijimo prisidėti ketina ir kariuomenė.

„Žinoma, tai padaryti vien Tapinui nėra lengva. (...) Kiek žinau, krašto apsaugos ministras yra linkęs, kartu su gerbiamu Tapinu, tą projektą įgyvendinti. Turbūt ir kariuomenė čia kažkiek dalyvaus“, – LRT penktadienį sakė generolas leitenantas.

Bepilotis „Bayraktar“, manoma, prisidėjo prie ne vieno Ukrainos laimėjimo mūšiuose prieš Rusiją – naikino Rusijos vadovybės punktus, tankus, raketų paleidimo sistemas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus