Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šeimoms skirtame renginyje – ir viešumoje retai matoma Irūna Puzaraitė su vyru bei sūnumi

Šeštadienį Vilniuje būsimi ir esami tėvai bei jų vaikai dalyvavo „Šeimos renginyje“, kurio metu lankėsi seminaruose ir paskaitose. Mažylių tėvai galėjo sužinoti, kaip išsirinkti saugiausią automobilinę kėdutę, tinkamą vežimėlį ir pasiruošti naujagimio kraitelį.
Irūna Puzaraitė-Čepononienė su šeima, Patricija Gardžijeva su sūnumi
Irūna Puzaraitė-Čepononienė su šeima, Patricija Gardžijeva su sūnumi / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Julija Žižė

Į „Ogmios mieste“ įsikūrusios parduotuvės „BabyCity/ToyCity“ renginį atvyko Julija Žižė su dukromis, Irūna Puzaraitė-Čepononienė su vyru Roku Čeponiu ir sūnumi, Sotera Šveikauskaitė, Patricija Gadžijeva su sūnumi, Laura ir Šarūnas Mazalai su vaikais, Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė su vaikais, Goda Skačkauskaitė-Jokubaitienė su vaikais, Indrė Trusovė su šeima.

Žaislų parduotuvės atidarymo akimirkos:

Kol tėvai klausėsi patarimų, mažieji svečiai linksminosi vaikų zonoje. Ten jų laukė animatoriai, estafetės, aktyvūs žaidimai, muzikinės užduotys, karnavaliniai kostiumai, fotosesija, pasivažinėjimai su balansiniais dviračiais, kūrybinės dirbtuvės.

Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka
Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka

Renginyje apsilankiusi dviejų mergaičių mama J.Žižė pasakojo, kad žaislams stengiasi per daug neišlaidauti. Juos dovanoja tik per gimtadienius ar Kalėdas. Pinigus Žižiai leidžia nebent lavinamiesiems ar edukacinianiams žaislams. „Mūsų namai pilni žaislų, kurie tiesiog nevertinami. Manau, kad geriausia yra pirkti tokius žaislus, su kuriais įdomu žaisti tiek vaikams, tiek tėvams“, – įsitikinusi renginio viešnia.

Pirkdama naujus drabužius, J.Žižė juos derina prie jau turimų tam, kad galėtų sukurti harmoningus ir smagius įvaizdžius. Drabužiams Žižiai neišlaidauja, perka tik kada, kai tikrai to reikia. Nesvetimi J.Žižei ir vaikiški kaprizai, kurie dažnai aplanko lankantis parduotuvėse. Moteris džiaugiasi, kad trejų metukų Lėją pavyksta nuraminti ir rasti bendrą kalbą.

„Stengiuosi nekelti streso, bandau susitarti. Sakau, kad einame valgyti ledų, o tada pagalvosime, ką daryti. Tas dalykas visada padeda. Ir visai nesvarbu, kad vietoj ledų gauna hematogeną. Svarbiausia – išeiti laiku iš parduotuvės ir sudominti vaiką kitais dalykais, jei žaislo pirkti neketinate“, – sako pašnekovė.

Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka
Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka

Pirkdama žaislus dviejų berniukų mama P.Gadžijeva vadovaujasi kokybės principu. Moteris tikina, kad geriau nupirkti vieną gerą daiktą, nei daug nekokybiškų. Augindama pirmagimį Ajų, Patricija drabužius pirkdavo dažniausiai užsienyje, labai kokybiškus ir skirtus išaugai. Todėl jaunesnysis sūnus Noelis gali džiaugtis labai kokybiškais daiktais, kurie liko po brolio. Nors atsiras tokių, kurie sakys, kad nepasisekė Noeliui, tačiau Patricija įsitikinusi, kad kokybiško daikto taip greitai nesudėvėsi.

„Skiriasi drabužių sezonas, nes Ajus gimė pavasarį, o Noelis žiemą. Tačiau kol kas pavyksta viską pritaikyti. Tiek Ajaus drabužius, tiek žaislus aš laikiau, neišmečiau. Žinojau, kad ateityje turėsime ne vieną vaiką. Visi Ajaus drabužiai buvo šviesių, pastelinių spalvų, todėl būtų tikę ir sesei“, – pasakoja P.Gadžijeva.

Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka
Organizatorių nuotr./Žaislų parduotuvės atidarymo akimirka

Moteris sako, kad dažniausiai žaislus dovanoja seneliai, draugai, tetos, dėdės. Prieš kiekvieną progą Patricija stengiasi pasufleruoti artimiesiems, ko vaikui iš tiesų reikia. „Manau, žaislas turi nešti misiją, lavinti, ugdyti vaiką. Labai smagu, kai gali nupirkti jam tikrai reikalingą žaislą arba tokį, apie ką jis ilgai svajojo. Taip žaislus jis labiau vertina, saugo ir neįpranta pirkti nuolat ir bet kokių. Ajus nėra tas vaikas, kuris laužo žaislus. Jis juos saugo ir tausoja. Todėl manau, kad Noeliui atiteks pat pat nemažai brolio žaislų“, – šypsosi P.Gadžijeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus