Skonių butiko atidaryme Kaune garsenybės atviravo, kokius desertų šedevrus moka gaminti

Antradienio vakarą į skonių butiko „Gurmena“ atidarymą Kaune pažiūrėti virtuvės šefo Gasparo Fernandeso desertų šou susirinko būrys žinomų kauniečių. Žmonės.lt susirinkusių svečių teiravosi, kokių desertų jie moka pasigaminti patys.
Skonių butiko „Gurmena“ svečiai
Skonių butiko „Gurmena“ svečiai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Buvusi televizijos gelbėtoja Neringa Mažeikienė pasakojo esanti tikra saldėsių gamybos ekspertė. „Šiandien kaip tik nusipirkau produktų tam, kad paruoščiau tiramisu“, – tvirtino pašnekovė. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Neringa Mažeikienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Neringa Mažeikienė

Vasarą N.Mažeikienė artimuosius palepina retai kur skanaujamu braškiniu tiramisu. Dar vienas iš jos mėgstamų desertų – panakota. „O jau kokį mama citrininį pyragą ruošia! Burnoje tirpsta!“ – sakė N.Mažeikienė.

Tarp svečių buvo galima sutikti ir manekenę Gabrielę Gutauskaitę-Gutt, dalyvavusią 2014-ųjų konkurse „Mis Lietuva“

„Neseniai grįžau iš užsienio, kur praleidau tris mėnesius. Dabar kurį laiką užsibūsiu Lietuvoje“, – sakė modelis. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Olesia Les ir Gabrielė Gutauskaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Olesia Les ir Gabrielė Gutauskaitė

Ją į butiko atidarymą palydėjo mama Giedrė Erika Gutauskienė. Moteris sakė, kad, parskridusi iš kelis mėnesius trunkančios viešnagės svečiuose kraštuose, dukra ją pavaduoja virtuvėje. 

„Man gaminti nebereikia! Gabrielė labai mane lepina“, – sakė G.E.Gutauskienė. Paklausta, ar mėgsta gaminti desertus, G.Gutauskaitė-Gutt papurtė galvą: „Ne... Nei jų valgau, nei gaminu.“ 

Papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė pasakojo nuo aštuoniolikos metų profesionaliai užsiėmusi „Napoleono“ torto gamyba.

„Esu jų paruošusi ir pardavusi kokį pusšimtį“, – su šypsena sakė jau senokai desertų nebegaminanti kūrėja.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Mažonas ir Elvyra Monginienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Antanas Mažonas ir Elvyra Monginienė

Vienam vakarui „Gurmenos“ vadovės Linos Vyšniauskienės pakviesto šefo G.Fernandeso mokiniu tapęs floristas Antanas Mažonas patikino nieko skaniau už mamos ruošiamą gruzinišką tortą neragavęs. Jį žinomas gėlių meistras moka paruošti ir pats, tačiau receptu su niekuo nesidalija.

Papuošalų kūrėja Natalija Martinavičienė šeimą lepina namuose gamintais ledais ir pyragais, o televizijos gelbėtoja Gerda Stiklickienė – šokoladiniais keksiukais. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Vakaro akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Natalija Martinavičienė ir Lina Vyšniauskienė

„Nebepamenu, kada gaminau kokį desertą. Turbūt tik mokykloje“, – sakė vestuvių planuotoja Inga Budrienė

Tuo tarpu renginių organizatorė Kristina Kaikarienė virtuvėje gabi – jai neįveikiamų receptų nėra. Žinoma moteris virtuvėje dažnai improvizuoja. Jos gardėsius mėgsta ne tik vyras Vygintas ir dukra Kristė, bet ir šventes kartu rengiančios komandos nariai bei artimi draugai. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kristina, Vygintas ir Kristė Kaikariai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Kristina, Vygintas ir Kristė Kaikariai
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Budrienė ir Birutė Milienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Inga Budrienė ir Birutė Milienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų