Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 08 05 /15:56

Sulaikytas Sandros Grafininos sutuoktinis Nigelas Westas: įtariamas dingusios moters nužudymu

Šeštadienį Šiaulių policija sulaikė buvusios „Olialia pupytės“ Sandros Grafininos (28) sutuoktinį Nigelą Westą. Britas įtariamas liepos 17-ąją dingusios moters nužudymu.
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas
Sandra Grafinina ir Nigelas Westas / Nuo... iki... nuotr.

15min sekmadienį šią informaciją patvirtino Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Artūras Šliavas.

„Jis buvo sulaikytas Šiauliuose šeštadienį apie 14 valandą. Įtariamasis yra uždarytas į areštinę 48 valandoms. Sulaikymo terminui pasibaigus, pirmadienį bus sprendžiama dėl kardomosios priemonės jam skyrimo“, – 15min informavo A.Šliavas.

Šiaulių apskrities policijos atstovas pripažino, kad šią minutę įrodymų, jog S.Grafinina yra negyva, pareigūnai neturi. Vien todėl, kad moteris iki šiol nerasta – nei gyva, nei jos kūnas. „Tai viena iš versijų. Tiriama ir tokia versija kaip nužudymas“, – sakė A.Šliavas.

Vis dėl kriminalistų turimi duomenys ir bendras kontekstas leidžia manyti, kad S.Grafinina dingo ne šiaip sau, o galėjo tapti smurtinio nusikaltimo auka. Todėl britui Lietuvos teisėsaugininkai pareiškė įtarimus. Kodėl būtent N.Westas galėjo norėti buvusios savo mylimosios mirties ir kokie galbūt buvo jo motyvai, tyrėjai kol kas nekomentuoja.

Atstovo A.Šliavo duomenimis, įtarimai žmogžudyste kol kas užgulė tik N.Westo pečius. Ar šiame tyrime įtariamųjų skaičius gali didėti, jokių žinių kol kas nėra.

„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay
„Nuo... Iki...“ nuotr./Sandra Grafinina West-Macaulay

15min primena, kad liepos 17 d. į Šiaulių apskrities policiją kreipėsi buvusios „Olialia pupytės“, Didžiojoje Britanijoje gyvenančios S.Grafininos sesuo ir pranešė, kad nuo šių metų liepos 1 d., kai S.Grafinina turėjo grįžti į Lietuvą, negali su ja susisiekti. S.Grafininos paieška paskelbta visoje Šengeno zonoje.

S.Grafininos septynių mėnesių dukra tuo metu buvo Lietuvoje, tačiau birželio 27 dieną buvo gautas pranešimas, kad ji yra nesaugioje aplinkoje. Į vietą atvažiavus vaikų teisių specialistams ir policijai, šis pranešimas pasitvirtino.

Tą pačią dieną skubos tvarka mergaitė buvo paimta iš nesaugios aplinkos ir apgyvendinta Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namuose.

„Su vaiku buvo palikti keli neblaivūs vyrai, mergaitė neprižiūrėta, apleista“, – sakė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė.

Tarp tų vyrų buvo ir S.Grafininos sutuoktinis Nigelas West-Macaulay. Beje, iškart po to, jis internete ėmė išpardavinėti Sandros Grafininos dukros daiktus.

Asmeninio albumo ir ekrano nuotr./Feisbuke išparduodami Sandros Grafininos kūdikio daiktai
Asmeninio albumo ir ekrano nuotr./Feisbuke išparduodami Sandros Grafininos kūdikio daiktai

Žiniasklaidoje S.Grafinina anksčiau prisistatydavo kaip brito žmona Sandra West-Macaulay, tačiau N.Westas nėra pripažinęs tėvystės.

„Iš pradžių vaiko teisių specialistai ieškojo, kur nuvežti vaikelį, tačiau visi giminaičiai atsisakė pasirūpinti mergaite, kol jos mama grįš į Lietuvą. Todėl mergaitė buvo nuvežta į sutrikusio vystymosi kūdikių namus ir ten yra iki šiol“, – 15min dar anksčiau sakė V.Arnašė.

„Facebook“ ir Šiaulių apskr. VPK nuotr./Policija ieško dingusios Sandros Grafininos
„Facebook“ ir Šiaulių apskr. VPK nuotr./Policija ieško dingusios Sandros Grafininos

Tačiau praėjus mėnesiui, galiausiai artimieji susirūpino Sandros Grafininos 7 mėnesių dukra – jie praėjusią savaitę kreipėsi į Vaikų teisių tarnybą, prašydami mergaitės globos. Po kelių mėnesių ji turėtų atsidurti artimųjų rankose.

15min anksčiau rašė, kad britas Nigelas West-Macaulay inžinerijos mokslus esą baigė prestižiniame Londono Brunelo universitete. Pastaruoju metu jis buvo pristatomas kaip kelių Londono medicinos klinikų savininkas.

Pora žiniasklaidos dėmesio sulaukė ir 2016 m. spalį, tuomet pranešta, kad trys nepažįstami vyrai sumušė britą ir pavogė daugiau nei 12 tūkst. eurų.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas