15min skaitytojams ji pristato keletą idėjų, kaip paįvairinti Velykų stalą.
Pasak verslininkės, kadangi šiemet Velykos – pavasarišku laiku, kai gamta po truputį bunda ir ima žaliuoti, idėjų dekoracijoms pirmiausiai reikia semtis būtent iš jos: pasimerkti ant stalo kokią beržo šakelę, galbūt dar kur likusių žibučių, baltuojančių plukių. O jei nepavyksta rasti nieko žydinčio – stalą papuošti pirkta narcizų ar tulpių puokšte.
„Smulkias gėlytes galima pamerkti ar įsodinti į iš kiaušinių lukštų padarytas vazeles. Labai gražiai atrodo ,o pagaminti – labai paprasta“, – rekomenduoja Inga.
Ji siūlo nebijoti ryškių spalvų ir drąsesnių jų derinių. Velykoms puikiai tiks žalios, geltonos spalvos akcentai, taip pat žaismingai ir kiek netikėtai, tačiau įdomiai atrodo mėlynos ir rožinės derinys, aukso spalvos detalės – metalo blizgesys visuomet puošia stalą.
„Velykos – tai pavasario, pabudimo šventė. Norisi ryškesnių detalių, akcentų, todėl drąsiai rinkitės net ir pačias netikėčiausią spalvinę gamą“, – pataria Inga.
Pasak jos, stalui gyvybės visuomet suteikia ir kokybiški, gražūs indai, spalvoto stiklo taurės. Švenčių planuotoja visuomet mėgsta kartoti, kad svarbiausiomis progomis nereikia gailėti pačių geriausių indų, įrankių – net jei juos iš indaujų ištraukiame labai retai, Velykos – puiki proga tą padaryti.
„Indai – svarbiausi stalo komponentai. O taip pat reiktų nepamiršti žvakių, servetėlių – jas reiktų derinti prie staltiesės. Servetėlės kartais gali tapti ir vienu pagrindinių akcentų – išlankstyti ką įdomesnio iš jų daug pastangų nereikia, o, pavyzdžiui, zuikio ausytės, perrištos kaspinėliu, atrodys tikrai puošniai“, – sako ji.
Inga sako labai mėgstanti stalą papuošti ir įvairiomis figūrėlėmis, tai gali būti ir suvenyriniai Velykų atributai – dekoratyviniai viščiukai, zuikiai.
Žinoma, nereiktų pamiršti ir pačių margučių – jie neretai tampa pagrindiniu šventinio stalo akcentu. Inga siūlo išbandyti ir subtilų dažymą viena ar dviem spalvomis, kad vaizdas lėkštėje nebūtų labai margas. Tarkime, visus kiaušinius dažyti dviem pasirinktomis spalvomis ir rinktis tų pačių spalvų staltiesę, servetėles, žvakes.
Daugybę skirtingų puošybos variacijų išbandžiusiai Ingai ir šįkart taip pat teko pasukti galvą, kaip nustebinti artimuosius, o namuose sukurti šventinę atmosferą. Šiemet, kaip ir visuomet, ji laikysis tradicijų ir su šeima vyks į Molėtus – Velykas švęs su ten gyvenančia mama ir sesers šeima.
Tačiau kiekvienais metais Inga atranda ir naujų kiaušinių marginimo būdų: tai kokiomis gėlytėmis apklijuoja, tai kristalais, tai šilko audiniais, tai dekupažo techniką panaudoja. „Teta visuomet pasiima po mano margintą kiaušinį, jau visą kolekciją sukaupusi turi. Mėgstu improvizuoti, nors tam, kaip ir daugeliui, vis laiko pritrūksta“, – pasakojo Inga.
Kiek rečiau eksperimentams ji ryžtasi virtuvėje, tačiau Budrių šeimoje Velykos jau neįsivaizduojamos be virto, juodu vadinamo kumpio su krienais bei džiovintais vaisiais ir riešutais įdarytos vištos – tai firminiai šventės patiekalai jų namuose.
TAIP PAT SKAITYKITE: Maljorkoje atostogavusi Inga Budrienė įsiamžino ir fotosesijoje: vietiniai palaikė kino žvaigžde