Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažo meistrė Milita Daikerytė: šventinio makiažo taisyklės

Šventinis laikotarpis moterims dažnai kelia galvos skausmą ne tik dėl dovanų, dekoracijų, šventinio stalo patiekalų, bet ir dėl abejonių – kaip pačiai sublizgėti. Vizažo meistrė, grožio salono „Studio M“ savininkė Milita Daikerytė siūlo, kaip būti ramiai bent dėl vieno klausimo – šventinio makiažo.
Milita Daikerytė
Milita Daikerytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pradėkime nuo odos

Bet kuriuo metų laiku, besiruošiant bet kokiai gyvenimo šventei Milita pataria pirmiausia pasirūpinti savo veido oda.

„Nuėjus kad ir pas geriausią vizažistą, kad ir kaip brangiai jam sumokėjus, joks makiažas neatrodys gerai, jei oda bus nesutvarkyta. Kiekvienas makiažas turėtų prasidėti nuo geros veido būklės – svarbiausia drėkinti odą“, – tikina M.Daikerytė.

Pasak vizažo meistrės, nuo odos priklauso viskas – kaip atrodys makiažas, kaip ilgai jis išsilaikys ir įsigers į odą.

„Jei kasdien gersime daug vandens ir drėkinsime odą – veidas švytės. Tam nereikia išskirtinių, brangių procedūrų ir finansinių galimybių. Kartais užtenka paprastų veido kaukių ir kremo. Reikia tik truputį laiko ir meilės sau“, – YPATINGOS pataria meistrė.

Dainiaus Ščiukos nuotr./Milita Daikerytė
Dainiaus Ščiukos nuotr./Milita Daikerytė

Nebijokite drąsesnių įvaizdžių

„Šventinis laikotarpis yra proga, kai net ryškaus makiažo prisibijančios moterys yra kur kas drąsesnės. Jos sutinka atrodyti išskirtinai ir tai daro ne dėl kitų, bet dėl savęs. Jos nebijo save pamatyti visiškai naujame įvaizdyje, kas visada nudžiugina“, – pasakoja Milita.

M.Daikerytė pataria nepraleisti progos pasipuošti blizgučiais ar pasidažyti ryškesniu lūpdažiu, ko paprastai kiekvienai dienai moterys neišdrįsta panaudoti. Kada bus tinkamesnis laikas nei kalėdinės šventės?

„Tai yra būtent tas periodas, kai verta sublizgėti, – rekomenduoja Milita. – Žinoma, su saiku. Akcentai turi būti gerai apsvarstyti ir subtiliai panaudoti.“

Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė
Asmeninio albumo nuotr./Milita Daikerytė

Vizažo specialistės nuomone, nėra makiažo, kuris netiktų moteriai. Gali būti netinkamas visas įvaizdis, bet makiažas yra tik dalelė to. Todėl ji primygtinai siūlo nesivadovauti išankstinėmis nuomonėmis, kas jums tinka, o kas – ne, ir pasikliauti meistru, kartais nebijant pamatyti save ir kitomis spalvomis.

„Makiažas yra menas, o mene nėra taisyklių. Aš labai mėgstu laužyti stereotipus. Kai pas mane atėjusios moterys sako, kad joms netinka bordinės ar rožinės lūpos, aš visada skatinu jas pabandyti ir pasižiūrėti. Dažniausiai jų nuomonė pasikeičia“, – pasakoja Milita.

M.Daikerytė sako, kad svarbiausia tolygiai ir tvarkingai paruošti veidą, o tuomet jau moteriai tiks viskas.

„Aš visada sakau, kad geras makiažas yra tas, kurio gali būti ir daug, bet niekas neturi įtarti, kas yra paryškinta ar pakeista. Gero specialisto darbas yra padaryti „nematomą makiažą“, kad į šventę atėjus pirmas pastebėjimas iš aplinkinių būtų „kaip tu gražiai atrodai“, o ne „koks gražus makiažas“, – svarsto ji.

Nesivaikykite madų

Milita Daikerytė sako nelinkusi vadovautis madomis ir tendecijomis makiažo srityje – reikia kreipti dėmesį ne į tai, kas parašyta reklaminiuose žurnaluose, o darytis makiažą, su kuriuo moteris geriausiai jausis. Pasak jos, joks įvaizdis neatrodys gerai, jei pats žmogus nesijaus komfortiškai.

„Esu už tai, kad kiekviena moteris atskleistų savo stipriausias puses ir paryškintų privalumus. Žinoma, dažniausiai švenčių metu norisi daugiau blizgučių ar ryškių lūpų. Visada drąsinu moteris ryškinti lūpas, ypač jei jos turi gražią formą. Taip galima gauti puikų rezultatą – užtenka tolygiai padengti odą, priklijuoti blakstienų, kurios efektingai atvers akis, ir uždėti akcentą ant lūpų.

Ryškios akys papiktina, apsunkina žvilgsnį. Aš esu už subtilesnį akcentą veide, nei tamsų dūminį akių makiažą. Jis tinka tikrai ne visiems“, – tikina Milita.

Kaip moteriai išrinkti dovaną?

Jeigu moteriai norite padovanoti ką nors iš grožio srities, Milita Daikerytė įspėja, kad vertėtų būti labai atsargiems.

„Tai didelė rizika, nes išrinkus netinkamą priemonę galite išsiduoti, kad menkai pažįstate savo moterį. Tačiau jeigu pavyks įsigyti dovaną, kuri atitiks jos poreikius ir skonį, išrinksite tobulai tinkantį kvapą ar lūpdažį, tai gali tapti raktu į jos širdį. Tad verta pasistengti“, – šypsosi M.Daikerytė.

„Mikita Studio“ nuotr./Milita Daikerytė
„Mikita Studio“ nuotr./Milita Daikerytė

Pasak meistrės, geriausia pirkti klasika tapusias kosmetikos priemones arba tokias, kurias galėtų panaudoti kiekviena, nepriklausomai nuo jos skonio.

„Iš klasikinių prekių tai galėtų būti iš mados niekada neišeinantis geras raudonas lūpdažis. Iš universalių – dabar ypač populiari kūno dulksna, kuri užfiksuoja makiažą ir suteikia veidui arba kūnui švytėjimo“, – pataria M.Daikerytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius