Birštono gyventojams ir kurorto svečiams pažįstamas šeimos restoranas „Old Town Grill“ nuo šiol lankytojų lauks ir Kauno senamiestyje. Prieš dvejus metus restorano savininkės, seserys Roberta Blekaitienė ir Miglė Kulbušauskaitė tik tyliai svajojo apie antrąjį restoraną, tačiau šiandien jos džiaugiasi realybe virtusia svajone ir drąsiai žengia į Kauną.
Visą pasaulį sukrėtusi COVID-19 viruso pandemija ir tris mėnesius šalyje tęsęsis karantinas skaudžiai paveikė restoranų verslą. Ne išimtis, jog tai pakoregavo ir naujojo „Old Town Grill“ restorano atidarymo planus. Tačiau šiandien visa komanda džiaugiasi, pagaliau galėdami surengti oficialią šventę ir su plačiomis šypsenomis pasitikti svečius greta Kauno pilies įsikūrusiose naujose patalpose.
Renginio akimirkos – galerijoje:
„Neslėpsiu, tikruosius restorano atidarymo planus labai pakeitė karantinas, mat planavom didelį renginį, kokį turėjome ir Birštone. Tačiau kuomet atvėrėme duris, buvo veiklos ir svečių apribojimai, tad nusprendėme pirmąją šventę nukelti. Pati pandemija, kaip ir visus, gana skaudžiai paveikė, bet kas mūsų nenužudo, tas mus padaro stipresniais“, – drąsiai teigia R.Blekaitienė.
Didžiosios restorano šventės nepraleido ir žinomi kauniečiai, pramogų ir verslo pasaulio atstovai. Renginyje buvo galima sutikti grupės „Rondo“ lyderį Aleksandrą Ivanauską-Farą su šeima, krepšininkus Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius su šeimomis, papuošalų kūrėją Nataliją Martinavičienę, boksininką Daugirdą Šemiotą, šefą Robertą Ščesnavičių, televizijos laidų vedėją Kristiną Rimienę, žinomus plastikos chirurgus Saulių Vikšraitį ir Karoliną Venclauskaitę, verslininkų Editos ir Mindaugo Plūkų šeimą, prodiuserinės kompanijos UAB „TV Topas“ direktorę Gintarę Kreipavičiūtę, viešbučio „Moxy“ direktorę Eveliną Šukytę, „Clinic Simone“ įkūrėją Simoną Zincenkaitę bei daugelį kitų. Šventei dirigavo Vaida Skaisgirė.
Renginio svečių laukė ne tik gyvo garso muzika, bet ir gardžių patiekalų degustacija. Ilgametę patirtį aukščiausio lygio užsienio restoranuose sukaupęs šefas Robertas Gurskas pristatė net penkis savo kulinarinius šedevrus: visi susirinkę mėgavosi namine itališka fokačia duonele su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle, jautienos tartaru su topinambų traškučiais, lėtai keptu aštuonkoju bei brandintos jautienos išpjova, o desertui svečiai gardžiavosi gaiviu citrininiu pyragu su itališku morengu ir aviečių šerbetu.
Virtuvės šefui susidoroti su kulinariniais iššūkiais tiek degustacijos metu, tiek kiekvieną dieną padeda Roberto dešinioji ranka – veržlus ir perspektyvus šefas Vilius Uljanovas, na, o prie kruopščiai išieškotų skonių, vynų kategorijos ekspertas Albertas Koncijalovas renginiui parinko geriausius vyno derinius.