Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl pandemijos teko pakoreguoti pretendentų į „Oskarus“ rinkimo taisykles

Kitų metų „Oskarai“, kaip ir kiti didžiausi renginiai pasaulyje, dėl koronaviruso pandemijos įeis į istoriją. Antradienį JAV Kino meno ir mokslo akademija pritarė kelioms naujoms paauksuotų statulėlių dalybų taisyklėms. Viena jų – pirmą kartą per „Oskarų“ istoriją į apdovanojimą pretenduojančiai juostai bus galima praleisti premjerą kino teatruose, rašo Nytimes.com.
92-ųjų „Oskarų“ apdovanojimų akimirkos
92-ųjų „Oskarų“ apdovanojimų akimirkos / Vida Press nuotr.

„Akademija tvirtai tiki, kad geresnio būdo patirti filmų magiją nei išvysti juos kino teatre nėra, – bendrame pranešime teigė akademijos prezidentas Davidas Rubinas ir vyr. vadovė Dawn Hudson. – Mūsų įsitikinimai nepakito ir yra tvirti. Vis dėlto, istoriškai tragiškos Covid-19 pandemijos atveju būtina taikyti laikiną apdovanojimų taisyklių pakeitimą.“

Taisyklė, kad į geriausio filmo „Oskarą“ pretenduojančios juostos nebūtinai turės būti pristatytos kino teatruose ir juose rodomos mažiausiai septynias dienas bus taikoma tik 93-iai ceremonijai, kuri numatyta 2021 metų vasario 28 d.

Tačiau yra viena griežta sąlyga: tik juostos, kurios jau buvo suplanavusios premjeras kino teatruose, tačiau jas dėl pandemijos teko atšaukti ar nukelti, galės pretenduoti į nominacijas. Tai – liūdna žinia televizijos filmams, bet gera srautinio transliavimo platformose rodomų juostų kūrėjams.

Pirmą kartą geriausio filmo kategorijoje galės varžytis tokių srautinio transliavimo milžinų kaip „Netflix“ ar „Hulu“ režisierių kūriniai.

Įprastai teatruose savo kurto turinio nerodančios kompanijos pastaruosius kelis metus laikėsi griežtų reikalavimų ir tai darė, nes norėjo, kad jų juostos taip pat galėtų pretenduoti į apdovanojimus. Dabar „Netflix“ ir kitos srautinio transliavimo paslaugas teikiančios kompanijos galės bent kurį laiką ir toliau laikytis savo įsitikinimų ir, kaip rašo Nytimes.com, „vykdyti verslo modelį, neturintį jokio noro remti patirtis teatre“.

Akademija pridūrė, kad ši taisyklė galios tol, kol bus uždaryti kino teatrai.

Tarp kitų JAV Kino meno ir mokslo akademijos pakeistų taisyklių – dviejų apdovanojimų kategorijų sujungimas į vieną. Vietoje atskirų statulėlių, teikiamų už geriausią garsą ir geriausią garso montažą, kitąmet bus įteikta tik viena – už pasiekimus garse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?