-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė legendinio Stanley Kubricko filmo „Lolita“ žvaigždė Sue Lyon

Ketvirtadienį mirė klasika tapusio skandalingojo 1962-ųjų filmo „Lolita“ žvaigždė Sue Lyon. Aktorei buvo 73-eji.
Sue Lyon
Sue Lyon / Vida Press nuotr.

Kino legenda anapilin iškeliavo gruodžio 26-ąją Los Andžele.

Kaip leidiniui „The New York Times“ pasakojo jos ilgametis bičiulis Phil Syracopoulos, aktorės sveikatos būklė blogėjo jau kurį laiką.

Sue išgarsėjo būdamas vos 14-os, kai buvo atrinkta atlikti Lolitos, dar žinomos Doloresos Haze vardu, vaidmens Stanley Kubricko režisuotoje Vladimiro Nabokovo žymiausio romano „Lolita“ ekranizacijoje.

„Scanpix“ nuotr./Sue Lyon ir Jamesas Masonas
„Scanpix“ nuotr./Sue Lyon ir Jamesas Masonas

Tuo metu S.Lyon buvo modelis, nusifilmavusi vos dviejose juostose, tačiau atrankoje dėl geidžiamo vaidmens sugebėjo įveikti net 800 kandidačių aktorių.

Tiesa, priešingai nei V.Nabokovo knygoje, S.Kubricko ekranizacijoje ji vaizdavo 15-metę, o ne 12-metę Lolitą. Filme buvo sušvelnintos kai kurios provokuojančios romano detalės.

Kontroversiška kino juosta, išleista praėjus septyneriems metams nuo knygos, pasakojančios apie 12-mete mergaite susižavėjusį vidutinio amžiaus vyrą, pasirodymo, prisimenama ir dėl savo garsiųjų reklaminių plakatų. Juose vaizduojama, kaip S.Lyon, dėvinti bikinį ir širdies formos akinius nuo saulės, laižo saldainį ant pagaliuko.

Vida Press nuotr./Filmo „Lolita“ plakatas
Vida Press nuotr./Filmo „Lolita“ plakatas

Po filmo pasirodymo Sue iškart tapo žvaigžde ir netgi laimėjo „Auksinį gaublį“ kaip didžiausią potencialą turinti aktorė naujokė.

Vėliau ji dar nusifilmavo tokiose juostose kaip „The Night Of The Iguana“, „7 Women“, o karjerai artėjant prie pabaigos – televizijos serialuose „Police Story“ ir „Fantasy Island“. Paskutinis aktorės vaidmuo buvo naujienų reporterė 1980-ųjų filme „Alligator“.

Vida Press nuotr./Sue Lyon
Vida Press nuotr./Sue Lyon

S.Lyon buvo ištekėjusi penkis kartus. Santuoka su vienu iš filmo „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ kūrėjų Hamptonu Fancheriu truko nuo 1963 iki 1965 m., su fotografu Rolandu Harrisonu – nuo 1971 iki 1972 m. Su Cottonu Adamsonu, kuris jų santuokos metu nuteistas už žmogžudystę, aktorė susituokusi buvo nuo 1973 iki 1974 m., su Edwardu Weathersu – nuo 1983 iki 1984 m., o su radijo inžinieriumi Richardu Rudmanu – nuo 1985 iki 2002 m.

Iš santuokos su R.Harrisonu aktorė turėjo dukrą, vardu Nona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius