Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutrūktgalviškos Baracko Obamos atostogos Karibuose: jėgos aitvarai ir lažybos su Richardu Bransonu

Jau praėjo daugiau kaip dvi savaitės, kai Barackas Obama (55 m.) JAV prezidento postą užleido Donaldui Trumpui, ir visą tą laiką buvęs galingiausios pasaulio valstybės vadovas mėgavosi užtarnautu poilsiu.
Baracko Obamos atostogos Mergelių salose
Baracko Obamos atostogos Mergelių salose / „Scanpix“ nuotr.

Iš karto po Donaldo Trumpo inauguracijos Barackas Obama su žmona Michelle ir dukromis Malia bei Sasha išskrido pailsėti į Palm Springsą. Tačiau saulėtoji Kalifornija juos pasitiko su lietumi, tad čia praleidę vos kelias dienas, Obamos išvyko ten, kur geras oras garantuotas visada – į Mergelių salas Karibuose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama

Obamas į savo privačią salą išskėstomis rankomis priėmė ekscentriškasis milijardierius Richardas Bransonas. Karibuose Barackas Obama kaip reikiant atsipalaidavo – anksčiau nuolat vilkėdavęs formalius drabužius, dabar buvęs prezidentas poilsiavo apsivilkęs šortus, sportinius marškinėlius ir nuo galvos praktiškai nenusiėmė beisbolo kepuraitės, kurią, beje, nešiojo su į nugarą nusuktu snapeliu.

Čia Barackas Obama atsidavė ekstremalioms vandens pramogoms, kurios jo prezidentavimo laikotarpiu dėl per didelės rizikos susižeisti jam buvo uždraustos.

Atostogų pradžioje Barackas Obama net susilažino su Richardu Bransonu: Obama turėjo išmokti valdyti jėgos aitvarą, o Bransonas, kuriam jėgos aitvarai jau buvo pažįstami iš anksčiau, ryžosi perkelti savo įgūdžius į kitą lygmenį – išmokti kaituoti su sudėtingesne banglente, turinčia povandeninį sparną. Paskutinę atostogų dieną jiedu susigrūmė, kuris ilgiau išsilaikys nenukritęs į vandenį – ir buvęs prezidentas laimėjo!

15min galerijoje – Baracko Obamos atostogų akimirkos:

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Barackas Obama

Barackas Obama dar prieš jo kadencijai pasibaigiant sakė, kad palikęs Baltuosius rūmus pirmiausia ketina išsimiegoti, iš širdies pailsėti ir daugiau laiko skirti žmonai bei dukterims.

VIDEO: Barackas Obama mėgavosi ekstremaliomis vandens pramogomis

„Neužsistatysiu žadintuvo – dėl to esu tikras, absoliučiai tikras, – sakė Barackas Obama. – Ketinu leisti laiką su Michelle – žinote, mums reikia atsigriebti. Abu buvome labai užimti.“

Šiuo metu Obamų atostogos jau baigėsi ir jie yra grįžę į Vašingtoną. Štai čia galite apžiūrėti namus, kuriuose apsigyveno Obamų šeima palikusi Baltuosius rūmus:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant