Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Oskarų“ varžybų startas: paskelbus nominantus kilo sąmyšis – ar „Juodoji pantera“ nepervertinta?

Antradienį Los Andžele paskelbti „Oskarų“ nominantai – paaiškėjo, kas šiemet varžysis dėl prestižiškiausio kino apdovanojimo. Bene didžiausias sujudimas kilo paskelbus pretendentus į geriausio metų filmo titulą – ar superherojų juosta „Juodoji pantera“ nepervertinta?
Florence Kasumba filme „Juodoji pantera“
Florence Kasumba filme „Juodoji pantera“ / Kadras iš filmo

Tokie superherojų filmai kaip „Juodoji pantera“ („Black Panther“) dažnai būna įvertinami už specialiuosius efektus, bet kad atsidurtų tarp metų geriausių filmų – to dar nėra buvę niekada.

Tad nieko nuostabaus, jog būtent dėl šio filmo kilo didžiausias sujudimas: komiksų ir fantastikos gerbėjai džiūgauja, kad jų mėgstamas filmas pagaliau deramai įvertintas, na o kiti susiėmę už galvos – negi „Oskarai“ išties šitaip nusirito, kad yra priversti pataikauti masėms? Ir ar čia nėra perlenkta lazda siekiant pademonstruoti, kad jokios rasinės nelygybės skirstant „Oskarus“ nėra?

Iš viso „Juodoji pantera“ pelnė net septynias „Oskarų“ nominacijas: už muziką, filmui sukurtą dainą, kostiumų dizainą, produkcijos dizainą, garso montažą ir garsą.

„Juodoji pantera“ dėl geriausio metų filmo titulo varžysis su šiomis kino juostomis: „Taip gimė žvaigždė“ („A Star is Born“), „Bohemijos rapsodija“ („Bohemian Rhapsody“), „Žalioji knyga“ („Green Book“), „Favoritė“ („Favourite“), „Viceprezidentas“ („Vice“), „Roma“ ir „BlacKkKlansman“.

Kam atiteks „Oskarai“, paaiškės po mėnesio – vasario 24-ąją.

Jūsų dėmesiui – visų kitų kategorijų nominantai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas