Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

A.Svitojus: žemės ūkio viceministru galėtų būti ŽŪR vicepirmininkas

Politikams ir žemdirbių atstovams šią savaitę sutarus, kad žemės ūkio ministro politinę komandą galėtų papildyti žemdirbių atstovai, Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pirmininkas sako, kad viceministru galėtų tapti ŽŪR vicepirmininkas.
Arūnas Svitojus
Arūnas Svitojus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai Arūnas Svitojus penktadienį aptarė su ministru Kęstučiu Navicku. Pasak A.Svitojaus, apie konkrečias pavardes nekalbėta, tačiau jo teigimu, tai būtų geras modelis.

Šiuo metu ŽŪR vicepirmininkai yra Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos vadovas Algis Baravykas bei Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos vadovas Vytautas Buivydas.

„Buvo kalbėta (apie ministro komandos papildymą – BNS), tačiau mes tų dalykų nespaudžiame, neskubame. Aptarta, kokiu principu galėtų būti dirbamA.Sprendimai nepriimti, jie yra Vyriausybės rankose“, – BNS sakė A.Svitojus.

Jo teigimu, jis pats tikriausiai negalėtų būti viceministru, tačiau siūlytų kurį nors ŽŪR vicepirmininką.

„Aš negalėčiau kaip rūmų pirmininkas, galbūt, nors Vengrijos ir kitų šalių pavyzdžių yra, kad Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas yra viceministras Žemės ūkio ministerijoje. Tada dalinasi ir atsakomybe, kad žemdirbiai atsako, ir nėra kam lupti kelnių ar galvos skusti, nes vicepirmininkas taip pat dalyvauja bendroje komandoje, atstovaudamas žemdirbių interesams“, – sakė A.Svitojus.

Vis dėlto jis mano, kad Lietuvoje ŽŪR pirmininkas negalėtų būti viceministru, nes „turi išlaikyti kitą statusą“.

„Mano toks siūlymas, kad žiūrėkime plačiau, neužsisklęskime kažkur ir kad vicepirmininkas galėtų būti viceministras. Tik problema ta, kad nelabai kas nori eiti į ministeriją dirbti“, – pridūrė jis.

Pasak A.Svitojaus, kuo daugiau kompetentingų žemdirbių turėtų dalyvauti įvairiuose valdymo organuose, darbo grupėse ir stebėsenos komitetuose. Anot jo, su tuo sutinka ir ministras.

„Dažnai tuose komitetuose trūksta dirbančių, tų, kurie įgyvendins, nes dokumentus ruošia tie, kurie nečiupinėja žemės, o mums norisi, kad dokumentus ruošiant prisidėtų ir tie, kurie turės įgyvendinti, kad jie suprastų, kaip praktiškai veikia įvairios taisyklės ir nurodymai“, – teigė A.Svitojus.

A.Svitojus pranešė, jog kitą ketvirtadienį ŽŪR toliau kalbėsis Seime ir ministerijoje, kaip geriau atstovauti žemdirbiams ir ginti jų interesus.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) deleguotas ministras K.Navickas žadėjo, kad jo politinė komanda netrukus bus papildyta, o kandidatūros derinamos su partija.

Darbo grupei, ieškančiai kompromiso tarp žemdirbių ir žemės ūkio ministro, vadovaujantis buvęs žemės ūkio ministras, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Kazys Starkevičius ūkininkų atstovams pažadėjo, kad ministro komanda bus stiprinama žemdirbių atstovais.

K.Navickas BNS sakė, kad tai bus politiniai viceministrų postai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas