Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Afrikinis kiaulių maras pasiekė Kiniją

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad Kinijoje, Liaoningo provincijoje, nedideliame ūkyje patvirtintas afrikinio kiaulių maro (AKM) židinys. Tai pirmasis AKM atvejis Kinijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai. Ši valstybė yra viena didžiausių kiaulių augintojų pasaulyje.
Kiaulės
Kiaulės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šis Kinijos pranešimas patvirtina, kad afrikinio kiaulių maro virusas plinta nepaisydamas nei geografinių atstumų, nei valstybių sienų. Dabar apie ligą pranešė ir daugiausia kiaulienos pasaulyje pagaminanti valstybė. Taigi liga tapo globalia problema, atnešančia didžiulius ekonominius nuostolius, nuo kurios jokia šalis nėra apsaugota“, – pabrėžia VMVT direktorius Darius Remeika.

Pirminiais duomenimis, užkrėstame kiaulininkystės ūkyje buvo laikomos 383 kiaulės. Liga įtarta pastebėjus, kad susirgo, o vėliau nugaišo 47 kiaulės. Šiandien Kinijos Gyvūnų sveikatos ir epidemiologijos centre (Nacionaliniame gyvūnų ligų tyrimų centre) patvirtinta, kad kiaulės buvo užsikrėtusios AKM virusu.

Kinijos atsakingi pareigūnai informavo, kad visos ūkyje laikytos kiaulės nugaišintos ir sunaikintos, imtasi visų būtinų veiksmų AKM židinyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas