Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Agrokelionėse gali derėti profesinis interesas ir egzotika

Agrokelionės – tai ne tik galimybė pabėgti nuo miesto šurmulio, bet ir unikali patirtis, kurioje profesinis interesas gali derėti net su egzotika. Šios kelionės ūkininkams, agroverslo atstovams, agronomams, maisto technologams ir giminingų profesijų žmonėms suteikia galimybę gilinti žinias apie tvarų ūkininkavimą, inovatyvias technologijas, ekologiškus produktus ir tradicinius gamybos būdus. Tuo pačiu metu egzotiškos vietovės, neįprasti augalai, gyvūnai ir vietinė virtuvė žavi kiekvieną keliautoją, ieškantį naujų potyrių.
Žemės ūkis, agroturizmas
Žemės ūkis, agroturizmas / Shutterstock nuotr.

Vienintelė Lietuvoje agrokeliones organizuojanti bendrovė „ESA Baltic“ siūlo ne tik įprastas žemės ūkio verslo keliones, bet ir unikalias tolimas išvykas, kurios praplečia akiratį, supažindina su kitomis kultūromis ir atveria netikėtus profesinio tobulėjimo kelius.

Egzotinė agrokelionė į Zambiją, Zimbabvę ir Bostvaną

Ši kelionė nukelia į Afrikos širdį, kur derlingos žemės ir gausūs vandens ištekliai sukuria palankias sąlygas žemės ūkiui. Zambijoje, vadinamoje „Afrikos duonos krepšiu“, susipažinsite su pagrindinėmis kultūromis: kukurūzais, kviečiais, sojų pupelėmis, kava, medvilne, tabaku ir gėlėmis, jų auginimo ypatybėmis. Aplankysite tiek mažesnius šeimos ūkius, tiek komercinius ūkius, kurie aprūpina šalies ir tarptautinę rinką. Turėsite galimybę iš arti pamatyti, kaip auginami ir apdorojami šie augalai, kokios technologijos naudojamos, kokie iššūkiai kyla ūkininkams ir kaip jie spendžiami.

Shutterstock nuotr./Kavos augintojai, agroturizmas
Shutterstock nuotr./Kavos augintojai, agroturizmas

Kelionės metu taip pat aplankysite žuvininkystės ūkį, kuriame auginamos tilapijos, skirtos vietos rinkai. Susipažinsite su žuvų auginimo technologijomis, šėrimo ir priežiūros ypatumais.

Zimbabvėje aplankysite ūkį, kuriame auginami citrusiniai vaisiai ir tabakas. Čia sužinosite apie šių kultūrų auginimo sąlygas, priežiūrą, derliaus nuėmimą ir perdirbimą.

Bostvanos Pandamatengos apylinkėse turėsite galimybę susipažinti su ūkiais, drėkinamais tik lietaus vandeniu. Tokie milžinišką plotą užimantys ūkiai yra apibūdinami rain fed crops terminu. Paprastai jie priklauso vargingoms ir besivystančioms bendruomenėms, kuriose dėl klimato ypatybių nėra galimybių įkurti laistymo sistemų. Ant ypatingo dirvožemio čia auginami sorgai, soros, kininės pupuolės, avinžirniai, saulėgrąžos.

Kruizai Zambezės ir Kvando upėmis, dramblių draugija, Viktorijos krioklys ir safaris – tai papildomos šios kelionės spalvos.

Shutterstock nuotr./Žemės ūkis, agroturizmas
Shutterstock nuotr./Žemės ūkis, agroturizmas

Vakarų Kanados agrariniai ypatumai ir gamtos stebuklai

Dar viena įspūdinga pažintinė agrokelionė rengiama į Vakarų Kanados provinciją Albertą, ji prasideda Kalgaryje.

Alberta yra Vakarų Kanados perlas, kuriame susilieja didingi kalnai, ežerai ir bekraščiai spygliuočių miškai. Čia plyti aukso spalva žėrintys rapsų laukai, o šiuolaikiniai ūkiai klesti šalia tradicinių bendruomenių. Ši provincija – tai žemės ūkio inovacijų centras, kuriame galėsite iš arti susipažinti su pažangiausiomis technologijomis ir praktikomis.

Čia aplankysime įvairius ūkius, nuo tradicinių šeimos ūkių iki modernių žemės ūkio įmonių, kur auginami ir perdirbami kviečiai, miežiai, rapsai, linai ir kiti augalai. Susipažinsime su žemės ūkio mokslo įstaigomis, pieno perdirbimo gamyklomis, sūrininkyste ir netgi unikalia huteritų bendruomene, garsėjančia savo savitais ūkininkavimo principais.

Nuolatiniai šios kelionės palydovai – kvapą gniaužiantys Albertos kraštovaizdžiai – nuo įspūdingo Suphuro kalno ir nuostabaus Banfo nacionalinio parko iki turkio spalvos Luizos ežero, Bow krioklių ir kitų gamtos stebuklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius