Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Akvakultūra ir inovatyvūs sprendimai: vandens kokybės iššūkiai ir kiti pritaikymai

Akvakultūra, sparčiai auganti žuvies ir jūros gėrybių gamybos šaka, arba tiesiog žuvininkystė, susiduria su esminiais vandens kokybės iššūkiais. Nuo ištirpusio deguonies trūkumo iki toksiškų junginių ir dumblių pertekliaus – šie veiksniai gali turėti pražūtingą poveikį žuvų sveikatai ir ūkių produktyvumui. Tačiau inovatyvūs sprendimai, pasitelkiant modernias technologijas ir tikslingus produktų pritaikymus, keičia šios industrijos veidą.
Žuvininkystė
Žuvininkystė / Shutterstock nuotr.

Vandens kokybė – akvakultūros sėkmės pagrindas

Švari ir subalansuota vandens aplinka yra gyvybiškai svarbi akvakultūros ūkių sėkmei. Nepakankamas deguonies kiekis gali sukelti žuvų stresą ir ligas, o toksiški junginiai, tokie kaip amoniakas ir nitritai, gali turėti ilgalaikį neigiamą poveikį. Be to, vandens žydėjimas, kurį sukelia perteklinis dumblių augimas, ne tik konkuruoja su žuvimis dėl deguonies, bet ir gali išskirti kenksmingus toksinus.

Inovacijos vandens kokybei gerinti

Siekdami užtikrinti optimalias sąlygas žuvims, akvakultūros ūkiai vis dažniau investuoja į pažangius produktus ir technologijas. Aeratoriai, įleidžiantys orą į vandenį, tampa nepakeičiamu įrankiu deguonies lygiui palaikyti. Tuo tarpu biologiniai filtrai, kuriuose gyvena specialios bakterijos, efektyviai skaido kenksmingus junginius, tokius kaip amoniaką ir nitritus. Vandens žydėjimo kontrolei pasitelkiamos ne tik dumblius naikinančios bakterijos, bet ir ultravioletiniai sterilizatoriai.

„Nando“ sprendimai: nuo akvakultūros iki mėšlo tvarkymo

Viena iš pirmaujančių bendrovių, siūlančių pažangius sprendimus akvakultūrai ir žemės ūkiui ne tik Lietuvos, bet ir pasaulinei rinkai yra „Nando“. Vandenvalai ir maisto pramonei skirtas produktas „NN Nitron“ mažina amoniako ir sieros vandenilio emisijas, suriša, sulaiko kenksmingas dujas, reguliuoja azoto ciklą, skaido teršalus.

„Nando“ taip pat siūlo inovatyvius sprendimus mėšlo tvarkymui. Jų aeracijos produktai, skirti skysto mėšlo saugykloms, dirbtiniams vandens telkiniams ir nuotekoms, efektyviai didina deguonies kiekį, skatina anaerobinį skaidymą ir mažina nemalonius kvapus. Tai ne tik pagerina aplinkos kokybę, bet ir padeda efektyviau panaudoti mėšlą kaip trąšą.

Universalūs pritaikymai: inovatyvūs produktai mėšlo saugyklose

Be „NN-Nitron“, kitas „Nando“ sprendimas – deguonį atpalaiduojantis produktas „CC Addoxy“, skirtas aerobiniams procesams ir cheminiams virsmams, kur būtinas deguonis. Tinkamas mėšlo, srutų, dirbtinių vandens telkinių, nuotekų aeracijai. Šis produktas pakelia ištirpusio deguonies lygį, palaiko aerobinių bakterijų gyvybinę ir funkcinę veiklą, slopina anaerobinių bakterijų augimą, taip pat mažina amoniako, anglies dioksido ir sieros vandenilio emisijas, dalyvauja amoniako ir sieros vandenilio oksidacijos procesuose, aeruoja dirbtinius vandens telkinius ir pakelia pH lygį. Skysto ir kraikinio mėšlo apdorojimui, organinių liekanų mineralizacijai bei sieros vandenilio dujų emisijų mažinimui taip pat skirtas „Nando“ produktas „NN Farmodor C“.

Naudojant šiuos produktus kontroliuojama kenksmingų junginių koncentracija, mažinamas neigiamas poveikis aplinkai, šalinami nemalonūs kvapai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius