Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Algirdas Butkevičius tikisi, kad Rusija vėl priims lietuviškus pieno produktus

Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad Lietuvos įmonės vėl galės eksportuoti pieno produktus į Rusiją. Tam reikia, kad vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ ekspertai baigtų darbą.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tie specialistai, kurie buvo atvykę iš Rusijos į Lietuvą, jie dabar yra savo įmonėje ir ruošia ataskaitą. Ir po to jau bus jų lygyje suderinta ir su Lietuvos puse ir, kaip buvo pasakyta, kad šitas variantas grįš į senas vėžes“, – trečiadienį žurnalistams sakė A.Butkevičius, kuris trečiadienį telefonu kalbėjosi su Rusijos kolega Dmitrijumi Medvedevu.

„Kada specialistai susiderins“, – pridūrė jis, paklaustas, ar jau žinoma, kada Rusija galėtų atnaujinti pieno produktų eksportą.

Pasak jo, Rusijos premjeras mano, kad lietuviškų pieno gaminių į Rusiją vežti negalima dėl netinkamos kokybės.

„Mačiau, kad yra labai puikiai informuotas šiuo klausimu jis (D.Medvedevas – BNS), netgi teko dar kartą – dabar iš jo lūpų išgirsti – dėl kokių priežasčių pieno importas į Rusiją yra sustabdytas. Jis paminėjo tam tikrus kokybės reikalavimų neatitikimus ir įvardina tą, ką jūs esat girdėję. Ir pasiūlė toliau, kad ekspertai, specialistai dirbtų šiuo klausimu ir spręstų ir tada bus galima grįžti prie įprastos praktikos“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Pasak Rusijos Vyriausybės pranešimo, D.Medvedevas pabrėžė, kad turi būti įvykdytos visos Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnybos „Rospotrebnadzor“ rekomendacijos dėl produktų kokybės bei saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas