Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ar pasikartos pernykštė istorija ir kiaušiniai smarkiai pabrangs prieš Velykas?

Artėjant Velykoms kiaušiniai paprastai pabranginami. Kai kurių paukštynų savininkai norėtų taip pasielgti ir šiemet. Tik vargu ar pirkėjai tiek mokės, antradienį rašo „Lietuvos rytas“.
Vištos
Vištos / coscurro/sxc.hu nuotr.

Prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse didžiausių (L dydžio) kiaušinių pakuotė su „Rimi“ prekės ženklu kainuoja 7 litus. Panašiai – 6,8 lito – kainuoja ir bendrovės „Sparnai“ kiaušiniai „Maxima“ bei „Iki“ prekybos centruose.

Nors Velykos dar tolokai, prekybininkai jau skelbia akcijas. Praėjusią savaitę dešimt Vievio paukštyno kiaušinių „Maxima“ parduotuvėse kainavo vos 2,99 lito.

Pirmosiomis kovo dienomis iš kai kurių paukštynų pasklido žinia, kad prieš Velykas kiaušinių kaina pasistiebs ir iki 15 litų. Bet pardavėjai tik gūžčiojo pečiais. „Prieš Velykas kiaušiniai šįmet kainuos gerokai pigiau nei pernai, kai už dešimtį teko mokėti 8 litus ar dar daugiau. Šiemet tokių kainų aukštumų nebus“, – tikino „Norfos“ atstovas Darius Ryliškis.

Pernai kovą kiaušinių trūko, todėl jų kainos prieš Velykas pradėjo sparčiai kilti. „Šįmet tam nėra priežasčių“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė „Iki“ atstovas Valdas Lopeta.

Įtakos kainoms neišvengiamai turi kiaušinių perteklius. Mat Lenkijos paukštynai, atsižvelgdami į Europos Komisijos reikalavimus, pagaliau paukštidėse įgyvendino vištų gerovės direktyvą ir galėjo atnaujinti eksportą.

„Kiaušinių kainas šokdina didelis importas, o akcijos parduotuvėse dar labiau primargino rinką. Tad jei prieš Velykas kainos kils, tai nebent puse lito“, – prognozavo bendrovės Girelės paukštyno komercijos direktorius Algis Kertenis.

Šiuo metu maždaug trečdalis Lietuvoje parduodamų kiaušinių yra importuoti iš Lenkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas