Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atšauktas draudimas įvežti kiaulieną iš visos Latvijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad pakeistas įsakymas, draudžiantis iš visos Latvijos teritorijos į mūsų šalį įvežti gyvas kiaules, šernus ir jų produktus.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Įvertinus Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos pateiktą informaciją apie kaimyninėje šalyje pritaikytas afrikinio kiaulių maro (AKM) stebėsenos, kontrolės ir ligos likvidavimo priemones, draudimas taikomas tik teritorijoms, kurios apibrėžtos kaip AKM užkrėsta zona.

Laikinas draudimas tam tikriems produktams bus taikomas tik užkrėstai Latvijos teritorijai, kol Europos Komisijos sprendimu nebus nustatyta kitaip, - sakė M.Masiulis.

„Šiandien kolegos iš Latvijos maisto ir veterinarijos tarnybos pateikė išsamią informaciją apie pritaikytas AKM stebėsenos, kontrolės ir ligos likvidavimo priemones. Jos yra adekvačios Europos Komisijos teisės aktams ir mūsų šalyje taikomoms priemonėms. Tad laikinas draudimas tam tikriems produktams bus taikomas tik užkrėstai Latvijos teritorijai, kol Europos Komisijos sprendimu nebus nustatyta kitaip. Tranzitu vežamoms prekėms jokie draudimai nėra taikomi“, - pabrėžia VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Specialistas priduria, kad draudžiama įvežti gyvas kiaules ir šernus, kiaulių genetinius produktus (spermą, kiaušialąstes ir embrionus), taip pat iš kiaulių bei šernų gautus gyvūninius produktus, visų rūšių gyvūnų šalutinius gyvūninius produktus, pašarines žaliavas (išskyrus pašarines žaliavas, skirtas granuliuotųjų pašarų gamybai), pašarus ir jų priedus (išskyrus pašarus po terminio apdorojimo, mineralinius pašarinius priedus, cukraus gamybos metu susidariusius produktus, aliejinių augalų išspaudas ir aliejų, skirtus gyvūnams šerti) iš nurodytų teritorijų:

1. Alūksnės savivaldybės Pededzės ir Liepnos valsčių;

2. Rėzeknės savivaldybės Pušos, Makonkalnio ir Kaunatos valsčių;

3. Daugpilio savivaldybės Dubnos, Viškių, Ambelių, Bikerniekų, Malinovo, Naujenės, Taborės, Senosios Salienos, Salienos, Skrudalienos, Demenės ir Laukesos valsčių;

4. Balvų savivaldybės Vyksnos, Kubulių, Balvų, Berzkalnės, Lazdulejos, Briežuciemo, Senosios Tilžės, Tilžės, Krišjanių ir Berzpilio valsčių;

5. Rugajų savivaldybės Rugajų ir Lazdukalnio valsčių;

6. Viliakos savivaldybės Žygurų, Vecumių, Kupravos, Susajų, Mednevo ir Škilbėnų valsčių;

7. Baltinavos savivaldybės;

8. Karsavos savivaldybės Salnavos, Malnavo, Goliševos, Merdzenės ir Mežvidų valsčių;

9. Ciblos savivaldybės Pušmucovo, Lydumniekų, Ciblos, Žvirgždenės ir Blontų valsčių;

10. Ludzos savivaldybės Niukšų, Brigių, Isnaudos, Nirzos, Pildos, Rundenų ir Istros valsčių;

11. Zilupės savivaldybės Zalesės, Lauderų ir Pasienės valsčių;

12. Dagdos savivaldybės Andzelių, Ezerniekų, Škiaunės, Svarinių, Berzinių, Kepovo, Asūnės, Dagdos, Konstantinovo ir Andrupenės valsčių;

13. Agluonos savivaldybės Kastulinos, Graverių, Škeltovos ir Agluonos valsčių;

14. Kraslavos savivaldybės Aulejos, Kombulių, Skaistos, Robežniekų, Indros, Piedrujos, Kalniešų, Kraslavos, Kaplavo, Ūdryšių ir Užvaldos valsčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas