Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 30 /17:22

Audinių ūkyje Radviliškio rajone patvirtintas naujas COVID-19 židinys

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) trečiadienio pavakarę pranešė, kad Radviliškio rajone esančiame audinių ūkyje patvirtinta COVID-19 liga. Tai antras šiais metais kailiniams žvėreliams užfiksuotas šios ligos atvejis Lietuvoje, įtariama, kad koronavirusui imlius gyvūnus galėjo užkrėsti sergantys ūkio darbuotojai.
Audinių ūkis
Audinių ūkis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

VMVT turimais duomenimis, koronavirusu buvo susirgę 6 šio ūkio darbuotojai, todėl, tikėtina, kad jie galėjo virusą SARS-CoV-2 perduoti audinėms. Ūkyje šiuo metu laikoma apie 55 tūkst. veislei paliktų audinių.

VMVT bendradarbiaujant su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC), veterinarijos specialistai periodiškai gauna informaciją apie audinių ūkiuose dirbančius asmenis, kuriems yra nustatoma COVID-19 liga. Aktyvi stebėsena kailinių žvėrelių ūkiuose, taip pat ir Radviliškio r. ūkio atveju, taikyta vos tik gavus informacijos, apie juose dirbančių asmenų užsikrėtimus koronaviruso infekcija, rašoma VMVT išplatintame pranešime.

Iš Radviliškio r. ūkio, kuriame laikytos ūkiui „Fur Farm LT“ priklausančios audinės, mėginiai buvo atrenkami nuo lapkričio mėnesio, pradiniai jų tyrimų rezultatai buvo neigiami.

Vykdant tolimesnę stebėseną ir atrinktus mėginius ištyrus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, gruodžio 30 d. tyrimo protokolu patvirtinta, kad audinių ūkyje laikomoms audinėms nustatytas SARS-CoV-2 virusas.

Pirmuoju šalyje COVID-19 židiniu tapusiame Jonavos rajono Vilkijos audinių ūkyje ir jos valdomame „Danmink“ ūkyje šiuo metu situacija stabili – audinių gaišimas sumažėjęs, tačiau koronavirusas vis joms vis dar nustatomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas