Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estija mėsos suvartoja gerokai daugiau nei pagamina

2018 metais 67 proc. Estijos gyventojų suvartotos mėsos buvo vietinės gamybos. Geriausiai apsirūpinta jautiena, blogiausiai – paukštiena, skelbia Estijos statistikos departamentas.
Mėsininkas
Mėsininkas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Estija Mėsa

Pernai Estijoje pagaminta 76,9 tūkst. tonų mėsos, iš jų 41,9 tūkst. tonų kiaulienos, 19,3 tūkst. tonų paukštienos, 12,5 tūkst. tonų jautienos.

Palyginti su 2017-aisiais, visa mėsos gamyba šalyje padidėjo 4 proc., tačiau išliko mažesnė už vidutinę per pastarąjį dešimtmetį. Pernai sumenko tik paukštienos gamyba – 5 procentais.

Mėsos ir jos produktų importą Estija praėjusiais metais padidino 19 procentų. Nors eksportas taip augo, skirtumas tarp eksporto ir importo rodiklių pastebimai padidėjo – importas beveik 1,5 karto pranoko eksportą.

Daugiausia importuota paukštienos, o pagrindinės tiekėjos buvo Suomija, Lietuva, Danija. Kiauliena buvo importuota daugiausia iš Vokietijos ir Lenkijos, jautiena – iš Lenkijos. Didžioji dalis avienos ir ožkienos įvežta iš Naujosios Zelandijos ir Ispanijos.

Prieš penkerius metus Estija vietine gamyba patenkino 90 proc. vidaus mėsos poreikio, tačiau vėliau gamyba krito, 2015-2016 metais smarkiai sumažėjus auginamų gyvulių ir naminių paukščių.

2018-aisiais vietine gamyba buvo patenkinta 95 proc. jautienos, 74 proc. kiaulienos, 75 proc. avienos ir ožkienos, 47 proc. paukštienos poreikio Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas