Kiniškų brokolių gūžė, petražolės iš Vietnamo bei indiško baziliko lapeliai. Tai labiausiai užkrėsti produktai, dažniausiai patenkantys ant europiečių stalų, ir turintys daugiausia pesticidų ir fungicidų. Ekspertai perspėja, kad tokie produktai kelia grėsmę vartotojų sveikatai.
Tarp sveikatai kenksmingų daržovių bei vaisių būtina išskirti ir granatus, apelsinus ir braškes iš Egipto, aštriuosius raudonuosius pipirus iš Tailando, melionus iš Dominikos Respublikos ir keniškus žirnelius. Ne išimtis ir marokietiška mėta.
Vis dėlto, daugiausia užterštos produkcijos praėjusiais metais į Senąjį žemyną pateko iš Kinijos.
Visos kenksmingos medžiagos į minėtus produktus patenka dėl plačiai žemės ūkyje naudojamų chemikalų, tačiau sveikatai pradeda kelti grėsmę tik viršijus jų nustatytą normą.
Ekspertai teigia, kad ES šalyse išaugintuose produktuose tokių problemų nepasitaiko dėl Bendrijoje nustatytų aukštesnių kokybės standartų.