Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

EK susitarė su Kanada dėl kiaušinių produktų eksporto sąlygų

Europos Komisija susitarė su Kanados maisto inspekcijos agentūra dėl kiaušinių produktų eksporto iš Europos Sąjungos (ES) šalių. Suderintas veterinarijos sertifikatas bus paskelbtas Europos Sąjungos integruotoje kompiuterinėje veterinarijos sistemoje TRACES.
„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus
Kiaušiniai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Susitarta, kad savo produkciją eksportuoti galės tos ES įmonės, kurioms atitinkamos šalies kompetentinga institucija yra suteikusi patvirtinimą, kad įmonė atitinka nustatytus ES ir Kanados veterinarinius reikalavimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau yra sudariusi ir pateiks Kanados maisto inspekcijos agentūrai reikalavimus atitinkančių ir eksportuoti savo produkciją pageidaujančių Lietuvos įmonių sąrašą.

„Europos Komisijai derantis su trečiosiomis šalimis dėl europietiškų produktų eksporto, aktyviai dalyvauja visų ES šalių narių atstovai. Džiugu, kai tokios šalys kaip Kanada pripažįsta ES vieningą maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą ir leidžia produkcijos importą remiantis atskirų ES šalių kompetentingų institucijų pateiktomis garantijomis. Tikimės, kad jau artimiausiu metu ir Lietuvos įmonės pradės eksportuoti į Kanadą kiaušinių produktus“, – komentavo VMVT direktorius Jonas Milius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas