Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktoriaus Egidijaus Mackevičiaus teigimu, natūralus rūkymas nėra saugesnis, pats procesas gamintojams pailgės, o pirkėjams produktai pabrangs.
„Natūralus dūmas turi daugiau kenksmingų aromatinių medžiagų. O produktas, kurį norima drausti, yra išvalytas, jame kenksmingų medžiagų daug mažiau. Jį buvo skatinama naudoti kaip geresnį. Draudimas būtų nepalankus vartotojams, nes natūralus dūmas nėra švaresnis“, – svarsto E. Mackevičius.
Bendrovės tikisi iki 10 metų trunkančio pereinamojo laikotarpio. Tai suteiktų gamintojams laiko įrangai pakeisti įrangą, o dūmų ruošimo priemonių gamintojams – technologijai kenksmingoms medžiagoms iš mišinių pašalinti sukurti. Arba naujiems mišiniams sukurti.