Į madą sugrįžęs sviestas duoda naudos pienininkams

Po kelerius metus trukusio nuvertinimo sviestas vėl grįžta į madą, o jo kaina kyla į rekordines aukštumas. Lietuvos pieno perdirbėjai sviesto paklausos augimą aiškina pasikeitusiomis madomis, rašo „Verslo žinios“.
Pieno produktai
Pieno produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Turbūt būtų galima įvardyti tris priežastis, kodėl sviesto paklausa tokia didelė. Pirmiausia pieno šiuo metu ES ir pasaulyje yra mažiau, gamyba yra susitraukusi. Antra, pasaulyje atsirado sviesto vartojimo mada, jis vėl yra populiaresnis už augalinius riebalus. Trečia, pasikeitė karvių bandos genetika, nors tai gal skamba ir keistai“, – sako Vilkyškių pieninės vadovas Gintaras Bertašius.

„Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa taip pat teigia, kad viena iš priežasčių gali būti ta, kad natūralūs riebalai sugrįžo į madą.

„Kurį laiką sviestas buvo nurašomas, pasaulyje augo augalinių riebalų vartojimas, tačiau dabar viskas keičiasi ir sviesto suvartojama daugiau. Buvo manoma, kad kepyklos ims kepti mažiau įvairių pyragų, tačiau bent kol kas taip nenutiko“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis