Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07 06

Javapjūtė šiemet prasidėjo anksčiau: ūkininkai pasakė, ko tikisi

Šiemet javapjūtė Lietuvoje prasidėjo dviem-trim savaitėmis anksčiau nei įprastai – pirmieji kombainai į laukus išriedėjo Dzūkijoje ir Suvalkijoje, o kitą savaitę turėtų išjudėti ir likusi Lietuva, sako ūkininkai. Kol kas nuimamos pirmosios javų kultūros – žieminiai miežiai ir kviečiai.
Kombainas laukuose
Kombainas laukuose / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 3 Miežiai Rugiai Javai

Vieni ūkininkai sako, kad dėl gerų oro sąlygų ir palankių trąšų kainų šiemet galima laukti rekordinio grūdų derliaus, kiti sako esantys atsargesni.

Lietuvos jaunųjų ūkininkų ir jaunimo sąjungos vadovo Vytauto Buivydo teigimu, javapjūtė šiemet yra rekordiškai ankstyva, tuo metu Žemės ūkio rūmų pirmininkas Arūnas Svitojus sako, kad ankstyvo javapjūtės starto buvo galima tikėtis, nes ir pavasaris, ir vasara prasidėjo anksčiau.

„Mėnesiu beveik anksčiau (prasidėjo javapjūtė – BNS). Žieminius miežius, kurie jau subrendę, pirmoji kulia Varėna. Ten sausa. Lietaus nebuvę, tai džiūsta. Dzūkija jau pradėjo, o kitur ūkininkai dar dairosi – pati pradžia dar, pasibandymai. Sakyčiau, čia tik javapjūtės preliudija. Tikroji javapjūtė dar neprasidėjo. Reikia dar poros savaičių. Dar turi pabręsti augalai“, – BNS teigė A. Svitojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito