Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JT: Ukrainoje šiemet daugiau kaip 30 proc. laukų nebus naudojama grūdų auginimui

Ukrainoje šiais metais dėl Rusijos sukelto karo daugiau kaip 30 proc. žemės ūkio laukų nebus tinkami grūdams sėti, pranešė Jungtinių Tautų Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras.
Josepas Borrellis
Josepas Borrellis / AFP/ „Scanpix“ nuotr.

Pranešime pažymima, jog pagrindinės to priežastys – aktyvūs karo veiksmai, taip pat didelis kiekis laukuose paliktų minų ir kitos amunicijos.

„Daugiau kaip 30 proc. žemės ūkio laukų Ukrainoje nebus naudojama kviečių, miežių, saulėgrąžų ir kukurūzų sėjai. Besitęsiantis karas gali sukelti pasaulinę maisto katastrofą, nes 36 iš 55 šalių, kuriose kilo maisto krizė, buvo priklausomos nuo Ukrainos ir Rusijos eksporto“, – pažymima pranešime.

JT praėjusią savaitę perspėjo, jog Ukrainos uostų uždarymas gali sukelti pasaulinę maisto katastrofą, kuri sukeltų badą, masinę migraciją ir politinį nestabilumą pasaulyje.

Savo ruožtu Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis pareiškė, jog Rusija karu Ukrainoje „provokuoja badą pasaulyje“.

„Ukrainos laukuose sėjamos bombos, o Rusijos karo laivai blokavo dešimtis prekybos laivų, pilnų kviečių, neleidžia jų eksportuoti“, – kalbėjo J.Borrellis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas