Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

K.Navickas: nepaisant derybų, Lenkijos ūkininkai iš dalies blokuos pasienį su Lietuva

Lenkijos ūkininkams planuojant savaitę blokuoti kelią prie sienos su Lietuva, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas sako, kad nepaisant intensyvių derybų, blokada vyks, tačiau ji bus dalinė.

„Pradinė informacija buvo pilna blokada, paskui ji pasikeitė – lengvieji automobiliai, dabar pasikeitė informacija, kad pasirinktinai, o paskutinė – pagal įprastines procedūras. Ką tai reiškia, matyt, deja, sužinosime tik rytoj ryte“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė K.Navickas.

Pasak jo, per savaitę buvo intensyviai bendraujama tiek ir su Lenkijos Žemės ūkio ministerija, tiek ir su protestuotojais, tarpininkaujant Lietuvos žemės ūkio rūmams.

„Paskutinės derybos vyko vakar iki vėlumos, šiandien tenka, deja, konstatuoti, kad blokada dalinė, gal čia esminis pasikeitimas, planuojama rytoj nuo 11 val. Lietuvos laiku ir tai viena ne pačių maloniausių šiandien žinių“, – teigė ministras.

K.Navickas teigė, kad konkrečių protestuojančių ūkininkų reikalavimų ministerija negavo.

„Yra abstraktūs punktai tos pačių lenkų įvardintos „karuselės“, bet mes turime duomenis, kiek ukrainietiškos kilmės grūdų įvažiavo į Lietuvos Respubliką, turime duomenis, koks prekybos balansas tarp Lietuvos ir Lenkijos. Tas balansas toks, kad Lenkija įveža daugiau savo produkcijos į Lietuvą nei mes išvežame į Lenkiją“, – pabrėžė ministras.

Anot jo, Lenkijos ūkininkai kaltina Lietuvos prekiautojus, neva dalis Ukrainos grūdų virsta lietuviškais ir iš Lietuvos vėl grįžta į Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius