Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulių augintojai siekia pakoreguoti mėsos ženklinimą

Lietuvos kiaulių augintojai siekia, kad ženklinant kiaulieną būtų nurodoma gyvulių auginimo šalis, nes dabar pirkėjai, manantys, kad perka Lietuvos ūkiuose užaugintų kiaulių mėsą, paremia kitų šalių augintojus, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Tyrimas parodė, kad Lietuvoje išaugintų gyvulių mėsa šviežesnė ir vertingesnė nei atvežtinė.
Mėsa / Kaspars Krafts/BFL nuotr.

„Mums svarbu, kad kuo greičiau etiketėse būtų nurodoma kiaulių auginimo šalis. Nesvarbu, kokia kiauliena parduodama – šviežia, supakuota ar ne, sušaldyta ar atvėsinta“, – dienraščiui teigė Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas .

Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto Produktų rinkodaros skyriaus vedėjo Alberto Gapšio nuomone, jei pagaliau bus pareikalauta nurodyti, kokioje šalyje gyvulys buvo užaugintas, vartotojams tai suteiks papildomos informacijos.

„Jie mažiau klausinės pardavėjų. Tačiau vargu ar visa tai apsaugos nuo užrašų klastojimo, ypač kai prekiaujama šviežia, nesupakuota mėsa“, – dienraščiui sakė A.Gapšys.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikosi nuostatos, kad ženklinant kiaulieną iš tiesų reikėtų nurodyti ne tik kiau lių auginimo, bet ir atvedimo bei paskerdimo šalį. Visa tai privaloma ženklinant jautieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?