Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kiaulių maro pasekmių finansavimo planas pateiktas Europos Komisijai

Praėjusią savaitę baigtas rengti afrikinio kiaulių maro pasekmių finansavimo planas jau pateiktas Europos Komisijai. Pirmadienį susitarta dėl plano laikymosi sąlygų, sako Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas.
Kiaulių maras
Kiaulių maras / BFL nuotr.

„Planas jau patvirtintas ir pasirašytas (4 šalių vyriausybių atstovų – BNS) praeitą savaitę, o šiandien Lenkijoje kalbėjome apie bendras priemones, kaip mes įgyvendinsime jas pagal planą, ar laikysimės vienodų sąlygų. Be to, išklausėme Europos Komisijos ekspertų nuomonių“, – BNS iš Lenkijos sakė tarnybos vadovas Jonas Milius.

Anot jo, šiuo metu svarbiausia, kad planą parengusios Lietuva, Latvija, Estija ir Lenkija dirbtų vieningai – visos šalys iš esmės sutaria dėl visų plano punktų. Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė rugsėjo 5 dieną planą turėtų pristatyti ES žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje.

Kaulių maro paveiktos valstybės siekia 100 proc. finansavimo, likviduojant kiaulių maro židinius ir kompensuojant nuostolius.

Lietuvoje afrikinis kiaulių maras netoli sienos su Baltarusija pirmą kartą šernuose rastas šiemet sausį. Liepą agresyvus maras diagnozuotas gerai saugotoje „Idavang“ fermoje, o iki šiol šalyje nustatyti jau aštuoni mirtino viruso židiniai – visi jie yra prie sienos su Latvija ir Baltarusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas