Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija rengiasi atnaujinti JAV žemės ūkio produktų pirkimą, toliau pirks kiaulieną

Vašingtonui ir Pekinui atnaujinant derybas dėl prekybos, Kinija nori parodyti gerą valią ir rengiasi atnaujinti amerikietiškų žemės ūkio produktų pirkimą. Tačiau pirkimo apimtys bus mažesnės negu ankstesnių prekybos paliaubų metu, rašo agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotais šaltiniais.
Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos
Kinija ir Jungtinės Amerikos Valstijos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be kita ko, planuojama pirkti sojas, kukurūzus ir kiaulieną. Pirkimo apimtys priklausys nuo derybų eigos, pažymėjo šaltiniai.

Savaitgalį Japonijoje susitikę JAV ir Kinijos prezidentai Donaldas Trumpas ir Xi Jinpingas sutarė atnaujinti dvišales derybas dėl prekybos.

Tačiau dėl Kinijos planuojamo amerikietiškų žemės ūkio produktų pirkimo dviejų valstybių vadovai Osakoje nesitarė, pažymi šaltiniai.

Per ankstesnes paliaubas, apie kurias buvo paskelbta 2018 metų pabaigoje, Kinija pažadėjo Jungtinėse Valstijose pirkti didelius sojų, kiaulienos ir kukurūzų kiekius.

Gegužę žlugus deryboms, Kinija pareiškė, jog toliau pirks šiuos produktus, tačiau atidėjo kai kurių krovinių pristatymą.

Dabartinis atsargus Kinijos tonas rodo, jog Pekinas nenori Vašingtonui per daug žadėti, kol nėra pasiektas prekybos susitarimas, pažymi šaltiniai.

Kinija taip pat pranešė, kad JAV ir kitose šalyse toliau pirks kiaulieną, nes dėl afrikinio kiaulių maro protrūkių šalyje gerokai sumažėjo šios mėsos gamyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas