Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kinija sustabdė keturių stambių Australijos jautienos perdirbimo įmonių gaminių importą

Kinija antradienį sustabdė jautienos iš keturių pagrindinių Australijos tiekėjų importą, praėjus kelioms savaitėms po to, kai Pekino ambasadorius perspėjo apie vartotojų boikotą reaguojant į Kanberos spaudimą pateikti informacijos apie koronaviruso kilmę.
Jautiena.
Jautiena / Fotolia nuotr.

Pasak analitikų, šis žingsnis sukėlė nerimą dėl galimo Australijos ir jos svarbiausios prekybos partneriės konflikto, kuris gali išsiplėsti į kitus svarbius sektorius tuo metu, kai šalis mėgina atsitiesti nuo koronaviruso sukeltos ekonominės krizės.

Prekybos ministras Simonas Birminghamas teigė, kad keturių mėsos tiekėjų produkcijos importas Kinijoje buvo sustabdytas dėl „nedidelių techninių“ pažeidimų, susijusių su Kinijos sveikatos apsaugos ir ženklinimo sertifikavimo reikalavimais.

„Nerimą kelia tai, kad importas, regis, sustabdytas dėl techninių problemų, kurių dalis kilo daugiau nei prieš metus“, – kalbėjo ministras.

„Mes bendradarbiausime su Australijos ir Kinijos pramonės atstovais ir institucijomis siekdami surasti sprendimą, kuris leistų įmonėms kuo greičiau atnaujinti įprastą veiklą“, – pridūrė jis.

Nacionalinis transliuotojas ABC pranešė, kad keturių mėsos tiekėjų produkcija sudaro apie 35 proc. Australijos jautienos eksporto į Kiniją, o prekybos apimtys siekia apie 1,7 mlrd. Australijos dolerių (1,1 mlrd. JAV dolerių).

Kinijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Zhao Lijianas žurnalistams Pekine teigė, jog importo sustabdymas yra susijęs su „patikromis bei karantino reikalavimų“ pažeidimais.

Zhao Lijianas taip pat pavadino Australijos prašymą atlikti koronaviruso kilmės tyrimą kaip „klaidingais žodžiais ir poelgiais“ ir perspėjo dėl „epidemijos naudojimo politinėms manipuliacijoms“.

Visgi jis neigė ryšį tarp importo sustabdymo ir minėto prašymo, sakydamas, kad tai yra „du visiškai skirtingi dalykai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas