Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 26 /15:08

Kremlius: embargo turkiškoms prekėms neskelbiame, tik stipriname kontrolę

Rusija neįveda embargo turkiškoms prekėms, o stiprina jų kontrolę, pranešė Kremlius. Tiesa, vėliau Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Maskva atsakomosioms priemonėms Turkijai vis dėl to ruošiasi.
Maskvos kremlius
Maskvos kremlius / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusija ruošiasi atsakomosioms priemonėms

Rusija ruošiasi imtis atsakomųjų ekonominių priemonių prieš Turkiją, Ankarai numušus Rusijos karo lėktuvą Sirijoje, ketvirtadienį pareiškė Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.

„Vyriausybei liepta paruošti atsakomųjų priemonių į šį agresijos aktą sistemą ekonominėje ir humanitarinėje srityse“, – sakė D.Medvedevas po vyriausybės posėdžio, o jo pareiškimą transliavo televizija.

Stiprinama kontrolė

„Joks embargas neįvedamas. Tačiau sustiprėjus pavojams, įvairioms ekstremizmo išraiškoms, natūralu, kad imamasi papildomų kontrolės priemonių. Tai visiškai normalu, ypač neprognozuojamų Turkijos respublikos veiksmų sąlygomis“, – žiniasklaidai pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Jo žodžiais, Rusijos bombonešio numušimas stipriai smogė Rusijos ir Turkijos santykiams.

„Ištaisyti tai bus labai sudėtinga, labai sunku. Tai pernelyg rimtas įvykis, turintis labai rimtas ir neišvengiamas pasekmes“, – pridūrė D.Peskovas.

Pasiruošimas prekybiniam karui?​​

Rusija ruošiasi bent jau prekybiniam karui su Turkija, kurios naikintuvas šią savaitę pasienyje su Sirija numušė Rusijos bombonešį.

Rusijos vyriausybės nurodymu Veterinarijos tarnybai „Rosselchoznadzor“ sugriežtinus iš Turkijos importuojamų maisto produktų kontrolę, dar viena žinyba – vartotojų teises ginanti „Rospotrebnadzor“ pareiškė turinti pretenzijų turiškiems drabužiams, baldams, skalbimo ir plovimo priemonėms.

„Federalinei tarnybai „Rosselchoznadzor“ nurodyta sugriežti žemės ūkio produkcijos tiekimo iš Turkijos kontrolę, organizuoti papildomus patikrinimus jos importo bei gamybos vietose. Sprendimas priimtas įvertinus tai, kad Turkijos produktų tiekėjai daug kartų pažeidė Rusijoje galiojančius reikalavimus“, – pareiškė Rusijos žemės ūkio ministras Aleksandras Tkačiovas.

„Sugriežtinta laboratorinė kontrolė jau taikoma dviejų Turkijos įmonių gyvulininkystės produkcijai, o šešioms šios šalies įmonėms uždrausta eksportuoti į Rusiją. Kokybės reikalavimų neatitikimas nustatytas ir turkiškoje augalininkystės produkcijoje, kurioje viršijamos pesticidų, nitratų ir nitritų koncentracijos normos“, – pridūrė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas