Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Latvijoje nuo bėgių nuvažiavo traukinys, vežęs rusiškus grūdus

Vasario 24 d., šeštadienį, prieš pat 4 val. ryto, Škirotavos stoties B parke nuo bėgių nuvažiavo dalis traukinio sąstato su vagonais, vežusiais rusiškus grūdus, praneša portalas tvnet.lv, cituodamas šalies naujienų agentūrą LETA.
Grūdai
Grūdai / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Latvijos geležinkelių („Latvijas dzelzceļš“;LDz) atstovai agentūrai LETA patvirtino, kad rūšiuojant vagonus netinkamai veikė automatinis vagonų stabdymas, todėl vagonų grupė nebuvo tinkamai pristabdyta ir lėtai susidūrė su kitu tuščių vagonų sąstatu, o kai kurie vagonai iš dalies nuvažiavo nuo bėgių.

Per šį incidentą žmonės nenukentėjo ir nekilo aplinkos taršos pavojus.

Šiuo metu avarijos padariniai šalinami ir atliekamas išsamus aplinkybių tyrimas, pranešė LDz.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti, kad nuo bėgių nuvažiavo traukinys, kuriame buvo Rusijos bendrovės „Rusagrotrans“ ženklais pažymėti vagonai. Bendrovės interneto svetainėje nurodoma, kad „Rusagrotrans“ yra geležinkelių infrastruktūros operatorius, užsiimantis žemės ūkio ir mineralinių birių krovinių vežimu specialiuose vagonuose.

tvnet.lv jau pranešė, kad Latvijos Žemės ūkio ministerija pateikė tvirtinti reglamento projektą, kuriame apibrėžiami konkretūs žemės ūkio ir pašarų produktai, kuriuos bus draudžiama importuoti į Latviją iš Rusijos ir Baltarusijos, skelbiama Teisės aktų portalo informacijoje.

Numatoma, kad į Latviją bus uždrausta importuoti Rusijos ir Baltarusijos kilmės žirnius, kviečius, kviečių ir rugių mišinį, rugius, miežius, avižas, kukurūzus, ryžius, sorgo grūdus, grikius, sarį, miežių pupeles ir kitus grūdų produktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius