Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lenkijoje atliekamas auditas dėl nesaugios jautienos

Europos Sąjungos inspektoriai Lenkijoje aiškinasi situaciją dėl galbūt nesaugios jautienos. Auditas atliekamas po to, kai praėjusią savaitę žiniasklaida paviešino medžiagą, jog galimai sergančios karvės skerdžiamos mėsai.
Skerdykla Lenkijoje
Skerdykla Lenkijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lenkijos pareigūnų teigimu, tokia jautiena buvo parduodama pačioje šalyje ir eksportuota į 13 valstybių, tarp jų – ir Lietuvą.

Lenkija tvirtina, kad mėsa pavojaus sveikatai nekelia. Prancūzijos specialistai skelbia nustatę, kad jautiena iš Lenkijos pateko į šalį ir dalis jos parduota vartotojams.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis sako, kad specialistai įvertins nelegalią veiklą vykdžiusios Lenkijos įmonės veterinarinę būklę bei rizikas dėl maisto saugos. Taip pat bus aiškinamasi, kokio masto tai buvo veikla ir kiek galbūt nesaugios mėsos galėjo patekti į kitas Europos Sąjungos valstybes.

Sunerimta praėjusią savaitę, kai viena komercinė Lenkijos televizija paviešino slapta filmuotą medžiagą, kaip naktį skerdžiamos veterinarų netikrintos, galbūt sergančios karvės. Lenkija nustatė, kad į rinką pateko per 9 tonas jautienos, daugiau kaip 2,5 tonos eksportuota į kitas šalis.

Lietuvos įmonės iš Lenkijos nusipirko 80 kilogramų galbūt nesaugios jautienos. Šią mėsą parduoti uždrausta ir nurodyta ją sunaikinti.

Veterinarijos specialistai užtikrina, kad visa Lietuvoje parduodama mėsa yra saugi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas