Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Lenkijos ūkininkams nesusitarus su D. Tusku, penktadienį vyks suplanuoti protestai

Lenkijos ūkininkų protestų vienas organizatorių sako, jog nepavykus susitarti su ministru pirmininku Donaldu Tusku, penktadienį vyks šalyje suplanuoti protestai, įskaitant ir Lietuvos ir Lenkijos pasienyje.
Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Ūkininkai užvedė traktorius, sujungė lempas ir švyturėlius

„Po ministro pirmininko susitikimo su ūkininkais kol kas nėra jokių susitarimų. Jų bus siekiama artimiausiomis dienomis. Todėl mūsų protestas gali būti dar labiau reikalingas nei anksčiau. Rytoj elgsimės kaip sutarta“, – BNS ketvirtadienio vakarą informavo protesto pasienyje su Lietuva organizatorius Karolis Pieczynskis (Karolis Piečynskis).

Deryboms tarpininkavusių Lietuvos žemės ūkio rūmų vicepirmininkas Algis Baravykas sako, jog penktadienį Lenkijos ūkininkų protesto akcija vyks, tačiau, jo manymu, drastiško kelių blokavimo nebus.

Žemės ūkio rūmų vicepirmininko teigimu, Lietuvos-Lenkijos pasienyje protestuojantys žemdirbiai neturėtų stabdyti ir tikrinti pravažiuojančių vilkikų. 

„Mes patys rytoj važiuosime, bandysime susitikti ir vietoje kalbėtis su tais žmonėmis. (...) Ūkininkai ir iš tos kalbos jau taip neturėtų tikrinti, nes kas čia būtų jeigu ūkininkai pradėtų tikrinti – čia jau kaip ir anarchija“, – BNS ketvirtadienio vakarą teigė A. Baravykas.

„Protesto akcija bus, bet kad kelius blokuos – tai manome, kad neblokuos“, – kalbėjo jis.

D. Tuskas ketvirtadienį Varšuvoje susitiko su visų protestuojančių grupių vadovais. 

Lenkijos žiniasklaida skelbė, jog susitikimo metu ūkininkai norėjo aptarti tris pagrindines problemas: per didelius Europos Sąjungos žaliojo kurso reikalavimus ūkininkams, ES sertifikavimo ir standartų neatitinkančių žemės ūkio ir maisto produktų srautą iš Ukrainos bei Ukrainos grūdų tranzitą per Lenkiją. 

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ketvirtadienį sakė, kad Lietuvos atstovai šią savaitę aktyviai bendravo su Lenkijos Vyriausybės ir protestuotojų atstovais.

Lenkijos ūkininkai nuo penktadienio ketinana savaitę blokuoti kelią Lietuvos-Lenkijos pasienyje, ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio punktu. Planuota, kad blokada truks apie savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius