Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva ieško kelių greitesniam žuvų ir pieno produktų eksportui į Braziliją

Paryžiuje susitikę Lietuvos žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna ir Brazilijos žemės ūkio, gyvulininkystės ir maisto tiekimo ministras Neri Gelleris aptarė galimybes, kaip plėtoti dvišalius prekybos ryšius, paspartinti žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją išdavimo procedūras.
Pienininkas
Pienininkas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
V.Jukna pabrėžė, kad abi šalys turi puikių, tačiau dar neišnaudotų galimybių bendradarbiauti žemės ir maisto ūkio srityse. Brazilijos ministras N.Gelleris asmeniškai pažadėjo tarpininkauti dėl žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją išdavimo.

Susitikime kartu su ministru V.Jukna dalyvavęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius pažymėjo, kad žuvų ir pieno produktų eksporto leidimų į Braziliją klausimų derinimas aukščiausiu lygiu leis pasiekti konkrečių rezultatų ir paspartins dvišales derybas, kurios šiuo metu vykdomos atsakingų abiejų šalių institucijų.

Gerą pradžią bendradarbiavimui davė teigiamos Brazilijos specialistų audito, vykusio 2013 m. rudenį, išvados dėl Lietuvoje įdiegtos valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės efektyvumo, jos teikiamų lietuviškų žuvininkystės produktų saugos ir kokybės garantijų.

Susitikimo metu ministrai taip pat sutarė bendradarbiauti mokslo ir mokymo srityse, keistis programomis, specialistais, studentais. Brazilijos kolegos pakviesti dalyvauti tarptautinėje žemės ūkio ir maisto pramonės parodoje „AgroBalt 2016“ ir pristatyti savo šalies stendą.

Po susitikimo V.Jukna išreiškė viltį, kad nuo šiol dvišalis Lietuvos ir Brazilijos bendradarbiavimas plėsis bei įgaus naujų formų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas