Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviškų arimo arkliais varžybų prizas iškeliavo į Lenkiją

Tryliktą kartą savaitgalį Veisiejuose (Lazdijų rajonas) surengtose arimo arkliais varžybose triumfavo Lenkijos ūkininkas iš Ožkinių kaimo Bogdanas Maršalas. Jis buvo nepralenkiamas tarp kitų devynių dalyvių, arusių vienkinkiais plūgais.
Lazdijų rajono meras Artūras Margelis pagrindinį arimo varžybų prizą įteikė artojui iš Lenkijos Bogdanui Maršalui (dešinėje)
Lazdijų rajono meras Artūras Margelis pagrindinį arimo varžybų prizą įteikė artojui iš Lenkijos Bogdanui Maršalui (dešinėje) / Irmos Gražulytės–Sadauskienės nuotr.
Temos: 1 Žemės ūkis

Pernai pirmą vietą ir pagrindinį lietuviškų arimo varžybų prizą iš Veisiejų į Punsko valsčių (Lenkija) išsivežė Bogdano brolis Andžejus Maršalas.

Antrą vietą užėmė šventės šeimininkams lazdijiškiams atstovavęs Krikštonių kaimo ūkininkas Vincentas Lazauskas, trečiasis buvo artojas iš Varėnos rajono Karužų kaimo Valdas Kaminskas.

Dvikinkiais plūgais ariant ne pirmus metus geriausiu artoju pripažintas Šventežerio kaimo (Lazdijų rajonas) ūkininkas Bernardas Blažauskas, po savęs palikęs antrą ir trečią vietas užėmusius artojus iš Lazdijų rajono Algirdą Motiejūną ir Algimantą Macionį.

Be prizų neliko ir vyriausias bei jauniausias artojai – Lazdijų rajonui atstovavę 81 metų Bronius Mockevičius iš Jurčiūnų ir 18-metis Martynas Macionis iš Teizų kaimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas