Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos žemdirbiai nusivylė Europos Vadovų Tarybos posėdžio rezultatais

Lietuvos žemdirbiai nusivylė Briuselyje vykusio neeilinio Europos Vadovų Tarybos posėdžio rezultatais, nes, jo dalyviams svarstant 2014-2020 m. Europos Sąjungos biudžeto portfelį, šalies valdžia neišsiderėjo palankesnių sąlygų ūkininkams. Dėl moduliacijos Lietuvos ūkininkai praras apie 10 proc. papildomų nacionalinių išmokų, rašo „Valstiečių laikraštis“.
Žemdirbys
Žemdirbys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Bendroji žemės ūkio politika 2014-2020 metų bus finansuojama panašiai, kaip ir 2007-2013 metais, o tiesioginės išmokos iki 2020 metų sieks tik maždaug 75 proc. ES vidurkio.

„Esame ir nusivylę, ir pasipiktinę. Tiesiog jaučiamės apgauti. Lietuvai vėl nustatomas pereinamasis laikotarpis, kuris truks iki 2020 metų, ir tik tada esą bus galima kalbėti apie tiesioginių išmokų priartinimą prie ES vidurkio“, – sakė tikino Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) pirmininkas Andriejus Stančikas

A.Stančiko žodžiais, „niekas nedavė garantijų, kad ir po 2020 metų pereinamasis laikotarpis nebus pratęstas iki 2028 metų, todėl tokia situacija mūsų visiškai netenkina“.

2012 metais tiesioginės išmokos už deklaruoto pasėlių ploto hektarą bus apie 140 eurų (483 litus) ir sudarys vos 50 proc. ES vidurkio. Po „derybų“ paaiškėjo, kad 2020 metais Lietuvos žemdirbiai už hektarą gaus tik 196 eurus (677 litus).

„Vakarų Europos žemdirbiai gaus kelis kartus didesnes išmokas, tai, pasakykite, kaip mums su jais konkuruoti“, – retoriškai klausė A.Stančikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas