Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos žemdirbius tenkintų siūloma išmoka, tačiau ne pereinamasis laikotarpis

Naujame Europos Sąjungos (ES) biudžeto projekte siūlomos tiesioginės išmokos Lietuvos žemdirbiams yra patenkinamos, tačiau turėtų būti išmokamos greičiau, teigia Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas.
Ūkininkų protestas Briuselyje
Ūkininkų protestas Briuselyje / 15min.lt/Dalios Plikūnės nuotr.

Projekte numatoma, kad 2020 metais tiesioginės išmokos žemdirbiams turėtų siekti bent 196 eurus (677 litus) už hektarą. Tai sudarytų apie 75 proc. ES vidurkio.

„Tas skaičius – 196 eurų (677 litų) – tarsi neblogas ir patenkinamas, bet 2020 metai labai netenkina mūsų. Jei būtų bent 2016-2017, dar pakenčiama būtų“, – BNS telefonu iš Briuselio sakė A.Stančikas.

Pasak jo, nors siūloma išmokų suma tokia pati, tačiau dėl planuojamo subsidijų mažinimo didžiosioms ES valstybėms ji priartėja prie bendrijos vidurkio.

„Kadangi iš bendro išmokų voko toms šalims, kurios ir taip dideles išmokas gaudavo, sumažinta suma yra, tai priartėjome prie vidurkio. Be abejo, tas konkurencijos iškreipimas pasidaro mažesnis, nes mes visada akcentavome ne pačią sumą, bet skirtumą tarp išmokų. Tačiau vis vien dar per didelis skirtumas“, – sakė A.Stančikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas