Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Nando“ stipendijos: kai studijos, mokslas ir verslas žengia koja kojon

Biotechnologijas bei chemijos produktus žemės ūkiui ir pramonei kuriančioje ir į 30 pasaulio šalių visuose žemynuose savo produkciją eksportuojančioje lietuvių įmonėje „Nando“ dirba stipri mokslo tyrėjų komanda. „Nando“ ne tik nuolat aktyviai bendradarbiauja su mokslo įstaigose dirbančiais mokslininkais, bet ir mezga glaudžius ryšius su Lietuvos universitetais, kitomis šalies aukštosiomis mokyklomis, siekdama paskatinti studentus aktyviau dalyvauti mokslinėje veikloje, rinktis tyrėjo, inovacijų kūrėjo kelią.
Giedrė Mockienė
Giedrė Mockienė / Atstovų nuotr.

Vardinės stipendijos – ne tik paskatinimas, bet ir naujos galimybės

Nepastebėsime, kai pasibaigs ką tik įsibėgėjusi vasara, ir universitetų auditorijas vėl užpildys studentai. Todėl jiems pravartu iš anksto žinoti, kad galės pretenduoti į jau keletą metų paeiliui skiriamas „Nando“ vardines stipendijas.

Šios stipendijos yra ne tik finansinis paskatinimas, bet ir galimybė studentams įsitraukti į realius mokslo ir verslo sanglaudos projektus, gilinti savo žinias ir įgūdžius šiuolaikinėse laboratorijose bendradarbiaujant su patyrusiais „Nando“ mokslininkais.

„Tikimės, kad „Nando“ stipendijos paskatins jaunuosius kolegas dalyvauti mokslinėje veikloje, o ateityje galbūt rinktis ir tyrėjo kelią, nes į inovacijų kūrimą besiorientuojantiems verslams tokių profesionalų reikia vis daugiau“, – sakė įmonės Žmonių ir kultūros departamento vadovė Giedrė Mockienė.

Skatinami įvairių specialybių studentai

2024 m. „Nando“ skyrė septynias vienkartines 500 eurų dydžio stipendijas Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro, Vytauto Didžiojo universiteto gamtos mokslų ir agronomijos, Kauno technologijos universiteto chemijos studentams.

Dėl stipendijų skyrimo ateinantiems metams bus pradėta spręsti spalį, vertinant studentų motyvacinius laiškus, dėstytojų rekomendacijas, gyvai arba nuotoliu susitinkant su kandidatais. Į „Nando“ vardines stipendijas gali pretenduoti visų studijų pakopų studentai.

Abipusė nauda

Nuolat plėsdama savo profesionalų komandą ir būdama atvira išsilavinusiems, tarpdisciplininių žinių ir kompetencijų įgijusiems jauniems žmonėms, „Nando“ nuolat didina bendradarbiavimo lauką ir neabejoja, kad tai yra abipusiškai naudinga.

„Tai jau įrodė ir įmonės istorija – kai kurie stipendininkai vėliau pas mus atlieka praktiką, jiems atsiveria platesnės įsidarbinimo galimybės, pritaikant jau įgytas žinias ir plečiant jas modernioje biotechnologijų įmonėje“, – sakė Giedrė Mockienė, kviesdama sekti tolesnę informaciją dėl stipendijų skyrimo „Nando“ socialiniuose tinkluose ir universitetų informavimo priemonėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius