Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujajame Gariūnų maisto turguje dalis prekystalių – tušti

Vilniuje, verslo parke „Gariūnai“, duris neseniai atvėrė naujas Maisto turgus, esantis naujajame pastate tarp 4 ir 5 įėjimų. Antradienį pirmoje dienos pusėje turguje pardavėjų buvo daugiau nei pirkėjų, tačiau šeštadieniais jau plūsteli nemažai pirkėjų.
Maisto Turgus
Maisto turgus Gariūnuose. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Turguje prekiaujantys ūkininkai, džiaugėsi prekybos sąlygomis: pirmuosius du mėnesius nuo turgaus atidarymo pradžios jie galės nemokėti už prekybos vietas. Kalbinti pardavėjai teigė, kad jei viskas bus gerai pasibaigus šiam terminui mokės už prekybos vietas ir neieškos laimės kitur.

Pirmuosius du mėnesius nuo turgaus atidarymo pradžios prekeiviai galės nemokėti už prekybos vietas.

Turgus įsikūręs didelėse patalpose, tačiau prekiaujančių ūkininkų nėra daug – daug prekystalių stovi tušti. Vieno prekiautojo teigimu, taip yra dėl to, kad daugelis tiesiog nežino apie šią naują vietą. Pirkėjų antradienį priešpiet taip pat buvo tik vienas kitas, tačiau prekeiviai nesiskundžia jų stoka.

„Pirkėjų daugiausiai būna šeštadieniais. Tačiau kartais labai daug sulaukiame jų ir paprastomis dienomis“, – sakė vienas prekiautojas.

Turguje siūloma įsigyti vaisių ir daržovių, pieno produktų, šviežios mėsos, žuvies ir jos gaminių, duonos, saldainių, sausainių, konditerijos gaminių. Turguje veikia gėlių parduotuvė bei aludė.

Jogurtai kainuoja apie 2-4 litus, pienas apie 4-5 litus. Mėsos produktai kainuoja nuo 20 iki 40 litų. Duonos, aliejaus galima įsigyti iki 6 litų.

Šių metų pradžioje verslo centras „Gariūnai“ skelbė apie ambicingus planus įkurti ir plėtoti didžiausią ūkininkų bei maisto prekių turgų Lietuvoje ir Baltijos jūros regione. Verslo parkas kvietė ūkininkus, amatininkus bei prekybininkus pardavinėti pačių pagamintą, užaugintą ar atsivežtą produkciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas